İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Aşure Nasıl Yapılır
Aşure yapmanın puf noktaları

imagesiyibirasurenasilyapilir5ad40c5521f90

Aşurenin yapılışı her yoreye gore değişiyor Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru uzum, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekleri iceriyor

Aşure yapılırken, malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru uzumun de akşamdan ıslatılması oneriliyor
Ertesi gun bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu suzuldukten sonra, butun malzeme bir tencerede kaynatılıyor ve aşurenin kıvamına gore de su ilave ediliyor Aşurenin kaynamaya başlamasıyla da incir, kayısı ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilmesi gerekiyor

Alıntı
 
Üst Alt