Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Iyi bir sinif rehber ogretmeni olabilmek icin kendinize hangi temel ilkeleri edindiniz?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Iyi bir sınıf rehber öğretmeni olabilmek için kendinize hangi temel ilkeleri edindiniz?​

Bu ilkeler şunlardır:
- İnsan Saygıya Değer Bir Varlıktır.
- Her Birey Seçme ve Karar Verme Özgürlüğüne Sahiptir.
- Her Birey yardıma İhtiyaç Duyar ve Yardım Almalıdır.
- Rehberlik Hizmetlerinde Yürütülmesinde Gönüllülük Esastır.
- Rehberlik Hizmetlerinin Yürütülmesinde Gizlilik Esastır.

Kişisel rehberlik hizmetleri nedir?​

Kişisel rehberlik hizmetleri nedir?
Kişisel rehberlik, kendini tanıması, anlaması, güçlü ve zayıf yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi; kendine güvenen, kişiler arası ilişkilerde becerili, kişisel ve sosyal yönden dengeli ve uyumlu bir birey olarak yetişmesine yönelik hizmetleri kapsar.

Yükseköğretimde ağırlıklı olarak hangi rehberlik hizmetleri verilmektedir?​

Yükseköğretimde ağırlıklı olarak hangi rehberlik hizmetleri verilmektedir?
Akademik Rehberlik Akademik danışmanlar öğrencilerin ders alma, ders bırakma, seçmeli derslere yönlendirilmesi, eğitim etkinlikleri gibi akademik konularda yardım ve rehberlik sağlarlar. Bu danışmanlar ayrıca öğrencilere kredi, burs, barınma vb konularda da yardım ve rehberlik sağlarlar.

Sınıf rehber öğretmeninin okulda rehberlik hizmetleri kapsamındaki görevleri nelerdir?​

* Rehberlik programının uygulanmasında sınıf öğretmenlerine rehberlik eder. * Okulun tür ve özelliklerine göre gerekli eğitsel ve rehberlik etkinliklerini planlar, uygular ve uygulanmasına rehberlik eder. * Bireysel rehberlik hizmetlerini, rehberlik ilkelerine uygun biçimde yürütür.

Sınıf Rehber Öğretmeninin Görevleri nelerdir?​

Sınıf Rehber Öğretmeninin Görevleri nelerdir?
Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.

Rehberlik servisinden hangi konularda yardım alabilirim?​

Rehberlik servisinden hangi konularda yardım alabilirim?
➢ İhtiyaç duyulan konularda (korkular, kaygılar, çatışmalar, ailevi sorunlar, sağlık ile ilgili sorunlar, sürekli takıntılar vb.) bireysel danışma yapar. Öğrencilere içinde bulundukları gelişim dönemleri hakkında bilgi verir.

Okul rehberlik hizmetleri nelerdir?​

Rehberlik Hizmetleri. Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.

İyi bir sınıf rehber öğretmeni olabilmek için edinilen temel ilkeler oldukça önemli ve rehberlik hizmetlerinde temel bir rehberlik sağlamaktadır. Bahsettiğiniz ilkeler sınıf rehber öğretmeninin öğrencilere yaklaşımını ve rehberlik hizmetlerinin sunumunu etkileyen temel prensipleri içermektedir. Öğrencilere saygı duymak, özgürlüklerine saygı göstermek ve yardımlaşma ve gizlilik gibi değerlere önem vermek, bir sınıf rehber öğretmeninin öğrencileri destekleme ve rehberlik yapma şeklini belirler.

Kişisel rehberlik hizmetleri, öğrencilere kendilerini tanımalarında, kabul etmelerinde ve geliştirmelerinde yardımcı olmayı amaçlar. Bu hizmetler, bireyin kişisel gelişimini destekler ve sosyal anlamda dengeli ve uyumlu bir birey olmalarına yönelik rehberlik içerir.

Yükseköğretimde ise ağırlıklı olarak akademik rehberlik hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler, öğrencilerin akademik yönden desteklenmesini, ders seçimlerinde rehberlik edilmesini ve burs, barınma gibi konularda desteklenmelerini kapsar. Akademik danışmanlar, öğrencilere eğitim konularında rehberlik ederken aynı zamanda diğer ihtiyaçlarına da yardımcı olur.

Sınıf rehber öğretmeninin okuldaki rehberlik hizmetleri kapsamındaki görevleri de oldukça önemlidir. Rehberlik programının uygulanmasında rehberlik eder, öğrencilerin eğitimsel ve rehberlik etkinliklerini planlar ve uygular, bireysel rehberlik hizmetlerini yürütür. Böylece öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve başarılarına destek olur.

Sınıf rehber öğretmeninin görevleri arasında öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek, öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak ve ebeveynler, yöneticiler ve diğer öğretmenlerle işbirliği yapmak da yer almaktadır. Bu sayede öğrencilerin akademik ve kişisel başarılarını desteklemek ve gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflenir.

Rehberlik servisinden ise çeşitli konularda yardım alabilirsiniz. Korkular, kaygılar, ailevi sorunlar, sağlık sorunları gibi konularda bireysel danışmanlık alabilir, içinde bulunduğunuz gelişim dönemi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Rehberlik servisi, size destek olmak için çeşitli konularda rehberlik hizmetleri sunar.

Rehberlik hizmetleri genel anlamda bireyin tanınmasını, problemlerinin çözülmesini, kararlar almasını, ilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesini ve sağlıklı bir uyum sağlayarak kendini gerçekleştirmesini desteklemeyi amaçlar. Bu hizmetler, bireyin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek için sunulan rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerini içerir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri