Son konular

İzmarit Balığı Nasıl Pişirilir? Nasıl Tutulur?

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kancur da Derler: İzmarit Balığı Uc tarafı denizlerle cevrilmiş guzel ulkemizin mutfağında balıkların yeri cok ayrıdır Balık sadece ana yemeklerde değil corbalarda, turşularda ve mezelerde yer alarak tuketilir Sağlıklı bir yaşamın sırrı, Omega yağ asitlerinden gectiği icin de doktorlar balık tuketimi konusunda insanları bilinclendirmektedir Ozellikle cocukların gelişme cağında ve anne adaylarının gebelik donemlerinde tukettiği balıklar, zihin ve kemik gelişimini destekleyecektir
Hamsi, alabalık, sazan ve daha bircok isimdeki balıklar Turk balık kulturunun birer parcasıdır Bu yazımızda da yine sıkca tuketilen ve lezzetli şekilde damakları şenlendiren, izmarit balığı hakkında sorulan sorulara yer verdik İzmarit balığı avı ve pişirme tekniklerine kadar aradığınız her şey bu yazıda sizlerle
İzmarit Balığı ve Ozellikleri İzmarit balığı ulkemizin yerli balıklarındandır İzmarit balığının kucuğu “kancur olarak adlandırılır Buyukleri ise kanal izmariti olarak bilinir Vucudu yanlamasına yassı bir haldedir ve her iki tarafta kare şeklinde iz bulunur Boyu ortalama 15 cm civarına ulaşır Oldukca hareketli ve dinamik bir balık turudur Yaz mevsimi geldiğinde sahil kenarlarına kadar cıkabilir Eti beyaz ve oldukca lezzetli olan izmarit balığı, neredeyse 10 yıl yaşayabilir
Erkek izmaritler, dişi izmaritlere gore biraz daha buyuk boyda gorunur Olgunlaşma yaşı erkeklerde 3, dişilerde 2 olarak bilinir İzmarit, bir dip balığıdır ve midye, deniz solucanı, yosun gibi besinlerle hayatta kalmaya calışır İlkbahar ve sonbaharda olacak şekilde yılda 2 defa ureme donemi yaşarlar Derileri kalın ve pullu bir yapıya sahiptir Menekşe adı da verilen mavi izmarit balığı daha iri ve lezzetli bir izmarit turudur
İzmarit balığının balıkcılardaki fiyatı ise; bir kilosu 7 TL ile 10 TL arasında değişkenlik gostermektedir
İzmarit Balığı Avı: İzmarit Balığı Nasıl Tutulur? Lezzetli bir izmarit balığı mevsimi icin en doğru zaman; Ekim ve Nisan ayları arasındaki zaman dilimidir Bu donemlerde avınız oldukca bereketli olabilir Derinlerde ava cıktığınızda klasik ikili veya uclu dip oltası tercih edebilirsiniz İzmarit balıkları dip balıklarından olduğu icin; izmarit balığı yemi olarak sulun, yosun ve ufak etlerden secebilirsiniz Hatta ufak doğranmış tavuk etine bile gelebilirler Oltanıza geldiğinde hemen oltayı cekmelisiniz Hareketli oldukları icin yemi alıp kacabilirler
İzmarit balıkları cok hareketli oldukları icin; olta avınız oldukca keyifli ve aktif gececektir Gun ışığında surekli hareket halinde olduklarından gunduz avına cıkmanızı tavsiye ederiz Gece avlarınız biraz durgun gecebilir Kışın derin sularda yuzen izmaritler, sıcak gunlerde biraz daha kıyıya yakın gezerler
Oltadan cektiğiniz izmarit balığını sudan cıkardığınızda dikkatli olmalısınız Cunku derisinde bulunan dikenleri savunmaya gecirerek elinize zarar verebilir
İzmarit Balığı Nasıl Pişirilir? Beyaz ve lezzetli ete sahip olan izmarit balığından, nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz Butun haliyle soslayıp ızgara uzerinde pişirmek bir tercih olabilir Izgarada izmarit yapacağınız zaman derisini ayırmanıza gerek olmayacaktır Eğer tavada pişirmeyi tercih ederseniz, derisinin kalın olduğunu hatırlatmakta fayda var Derisini tulum olacak şekilde cıkarıp tavada kızartabilirsiniz
Fırında daha az yağlı ve sağlıklı bir izmarit balığı tarifi icin balığınızı iyice yıkayın Bir bıcak darbesi ile balığına cizikler atın Karabiber, tuz ve sıvı yağı ile balığı soslayın Pişireceğiniz tepsiye pişirme kağıdı serin ve balıklarınızı tepsiye yerleştirin Balıkların uzerine kalınca dilimlenmiş domates ve soğanları dağıtın Onceden ısınan fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin
İzmarit Balığı Faydaları ve Besin Değerleri Balık tuketimi konusunda kararsız kalıyorsanız, sizlere izmarit balığını onereceğiz Yuksek besin değeri ile sizlere şifa olacak izmarit balığı vucudunuzun ihtiyac duyduğu vitaminleri barındırır A, B1, B12, B2 ve D vitamini iceren izmarit balığı, sizi ozellikle kış aylarında hastalıklardan korumakla gorevlidir Cinko ve kalsiyum da icermesi sebebiyle, her yaştan insanın tuketmesi gereken bir balıktır Karbonhidrat oranı duşuk olduğu icin sindirim konusunda sizi yormaz İzmarit balığının faydalarını inceleyecek olursak;


*Kas ve kemik gelişimini destekler
*Her hafta tuketildiğinde vucuttaki zararlı maddeleri yok eder ve damarları temizler
*Tum balıklarda olduğu gibi bolca fosfor icerir Fosfor ise goz sağlığı ve goz gelişimi icin oldukca etkilidir
*Kalp sağlığınızı korur ve ilerleyen yaşlarda damar tıkanıklığını onler
*Şeker hastalarının da gonul rahatlığı ile tuketeceği bir balıktır Kan şekerini dengeler
 
Üst Alt