İzmir Bomba Harika Oluyor Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
İçine sürülebilir çikolata (Önceden kaşıkla yağlı kağıda koyun dolapta soğusun)
İzmir Bomba Harika Oluyor Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yağ, şeker ve vanilyayı koyup kaşıkla karıştırın sonra unu ekleyin kaşıkla karıştırın, hamur haline gelince elinizle yoğurun.
Çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur oluyor.
Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Sonra fırını 259 dereceye ayarlayın ısınsın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın ince olacak, ortasına soğuyan çikolatalardan bir top koyun ve kapatın. Fazlalığı makasla kesebilirsiniz.
Sonra fırını 220 derece fanlı fırına ayarlayın yaklaşık 5 6 dakika da pişiyor. Yanından ayrılmayın fırının. Afiyet olsun çok lezzetli oluyor benimkinde 12 tane çıktı ölçüyü ayarlarsınız
İzmir Bomba Harika Oluyor Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
İçine sürülebilir çikolata (Önceden kaşıkla yağlı kağıda koyun dolapta soğusun)
İzmir Bomba Harika Oluyor Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yağ, şeker ve vanilyayı koyup kaşıkla karıştırın sonra unu ekleyin kaşıkla karıştırın, hamur haline gelince elinizle yoğurun.
Çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur oluyor.
Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Sonra fırını 259 dereceye ayarlayın ısınsın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın ince olacak, ortasına soğuyan çikolatalardan bir top koyun ve kapatın. Fazlalığı makasla kesebilirsiniz.
Sonra fırını 220 derece fanlı fırına ayarlayın yaklaşık 5 6 dakika da pişiyor. Yanından ayrılmayın fırının. Afiyet olsun çok lezzetli oluyor benimkinde 12 tane çıktı ölçüyü ayarlarsınız
İzmir Bomba Harika Oluyor Tarifi Fotoğraflı Yapılışı