İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
Bir fiske tuz
Yarım su bardağı su
2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
Arasına
Sürme çikolata
İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir tepsinin üzerine yağlı kağıt sererek tatlı kaşığı ile çikolataları üzerine koyalım.
Hazırladığımız çikolataları donması için buzluğa koyalım.
Ardından bir karıştırma kabı alarak un dışında bütün malzemeleri ekleyelim.
Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlemeye bırakalım.
Hamurumuz dinledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalan ayıralım.
Küçük bir şekilde ince olacak şekilde açarak arasına donmuş çikolatadan ekleyerek uçlarını birleştirip keselim ve birleştirme kısma alta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
Bütün hamur bitesiye kadar devam edelim.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 4-5 dakika pişirelim.
Piştikten sonra servis edelim.
İzmir Bombası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
Bir fiske tuz
Yarım su bardağı su
2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
Arasına
Sürme çikolata
İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir tepsinin üzerine yağlı kağıt sererek tatlı kaşığı ile çikolataları üzerine koyalım.
Hazırladığımız çikolataları donması için buzluğa koyalım.
Ardından bir karıştırma kabı alarak un dışında bütün malzemeleri ekleyelim.
Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlemeye bırakalım.
Hamurumuz dinledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalan ayıralım.
Küçük bir şekilde ince olacak şekilde açarak arasına donmuş çikolatadan ekleyerek uçlarını birleştirip keselim ve birleştirme kısma alta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
Bütün hamur bitesiye kadar devam edelim.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 4-5 dakika pişirelim.
Piştikten sonra servis edelim.
İzmir Bombası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı