İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
500 gr orta yağlı kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı galeta unu yahut ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Sebzeler;
3 adet orta uzunluk patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük uzunluk rende domates ya da 3 yemek kaşığı konserve domates
250 ml su
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için; kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, kekik, karabiber, yarım soğan rendesi ve 2 diş ezilmiş sarımsağı yoğurup 1 saat buzdolabında bekletelim.
Patatesleri ve biberleri elma dilim yapalım patatesleri suda 15 dk bekletelim.
Bir kabın içerisinde domates salçası, biber salçası, domates rendesi, sıvı yağ ve suyu karıştıralım.
Patatesler suda beklerken evvelce yoğurup beklemeye aldığımız kıymayı elma dilim yaptığımız patateslerin boyutunda köfte yapalım.
Patatesleri 1 tatlı kaşığı toz biber ve bir tutam toz ile karıştıralım.
Daha sonra yağlanmış fırın kabına köfte, patates ve biberleri sıra sıra olacak halde dizelim.
Üzerine kalan soğanları halka halka yerleştirelim.
Sos gereçlerini karıştıralım, salçalı suyu dökelim.
5 dk evvelce ısıtılmış 180° fırında 45 dk pişirelim.
Pişirme önerisi ben çok sulu tercih etmediğim için suyunu az koyuyorum biraz daha sulu bir yemek istiyorsanız suyu 1 bardak daha fazla koyabilirsiniz. (et, kıyma, balık vs. Kullandığım tanımlarda ben defne yaprağı kullanmayı seviyorum tercihinize kalmış bir durum).
Afiyet olsun.
500 gr orta yağlı kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı galeta unu yahut ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Sebzeler;
3 adet orta uzunluk patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük uzunluk rende domates ya da 3 yemek kaşığı konserve domates
250 ml su
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için; kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, kekik, karabiber, yarım soğan rendesi ve 2 diş ezilmiş sarımsağı yoğurup 1 saat buzdolabında bekletelim.
Patatesleri ve biberleri elma dilim yapalım patatesleri suda 15 dk bekletelim.
Bir kabın içerisinde domates salçası, biber salçası, domates rendesi, sıvı yağ ve suyu karıştıralım.
Patatesler suda beklerken evvelce yoğurup beklemeye aldığımız kıymayı elma dilim yaptığımız patateslerin boyutunda köfte yapalım.
Patatesleri 1 tatlı kaşığı toz biber ve bir tutam toz ile karıştıralım.
Daha sonra yağlanmış fırın kabına köfte, patates ve biberleri sıra sıra olacak halde dizelim.
Üzerine kalan soğanları halka halka yerleştirelim.
Sos gereçlerini karıştıralım, salçalı suyu dökelim.
5 dk evvelce ısıtılmış 180° fırında 45 dk pişirelim.
Pişirme önerisi ben çok sulu tercih etmediğim için suyunu az koyuyorum biraz daha sulu bir yemek istiyorsanız suyu 1 bardak daha fazla koyabilirsiniz. (et, kıyma, balık vs. Kullandığım tanımlarda ben defne yaprağı kullanmayı seviyorum tercihinize kalmış bir durum).
Afiyet olsun.