Son konular

İzmir Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;
250-300 gr kıyma
Yarım küçük soğan rendesi
Yarım yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Kimyon ( isteğe bağlı )
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Diğer materyaller;
2 adet patates
1 adet çarliston biber
1 adet domates
Sosu için;
2 adet domates rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1.5 su bardağı su

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftesini yoğurun parmak biçiminde yapın görsel de ki üzere.
Köftede yarım yumurta kullandım, bir kaseye yumurtayı kırıp çatal ile çırptım yarısını koydum köfte harcına, 1 tam yumurta fazla geliyor zira.
Kenarda 5 dk dinlensin.
Patatesleri soyup elma dilimi kesin yıkayın.
Tavaya sıvı yağ koyun 5 dk kadar hafifçe kızartın.
Tabağa alın akabinde köfteleri de hafifçe kızartın rengi dönsün kâfi.
Fırın tepsisine tek tek sırasıyla dizin bir köfte bir patates olarak.
Biberlerin içini temizleyin bölün, domatesi de bölün üzerine dizin.
Ayrı bir tencereye sıvı yağ ,rende domates ve sarımsağı koyun kapağını kapatın pişirmeye bırakın.
Salçasını, suyunu ve baharatları ek edin karıştırın.
Köftelerin üzerine kaşık kaşık dökün .
180 derece fırında pişirin afiyet olsun şimdiden
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt