İzmir Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
4-5 adet büyük uzunluk patates
2 tane domates
1-2 tane yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 orta uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı ekmek içi yahut galeta unu
Yarım demet maydanoz
Tuz ,karabiber ,kimyon ,kırmızı biber
Kızartmak için ;
Sıvı yağ

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için soğan rendelenir ve suyu sıkılır.
Sarımsak ,ince kıyılmış maydanoz, yumurta ,ekmek içi ve baharatlar kıymaya eklenip güzelce yoğrulur ve buzdolabında biraz dinlendirilir.
Patatesler soyulup elma dilim çok ince olmayacak biçimde doğranır ve kızartılır. (fırına da gireceği için fazla kızartmamıza gerek yok)
Havlu kağıt üzerine çıkarılır patatesler.
Dinlenen köftelere biçim verilerek onlarda tavada biraz kızartılır ,onlarda havlu kağıta çıkarılır.
Borcam yahut fırın tepsisine bir patates bir köfte sırayla dizilir.
Üzerine salçalı su gezdirilir.
Biberler ve domateslerle süslenerek 200 derecede 15 dakka fırına sürülür ve servis edilir.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt