İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kıyma
4 adet patates
1 adet soğan
1 dolu yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
Maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ (Kızartma işlemi için)
Üzerine
Domates
Biber
İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak köfteyi hazırlayın soğanı rendeleyin üzerine galeta unu karabiber kimyon tuz ve maydanozu da doğrayıp yoğurulur.
Köfteye yassı bir şekil verin buzdolabında kısa bir süre bekletin. Patatesleri elma dilimi olarak doğrayın.
Sıvı yağ da hafif olarak patatesleri kızartıp kenara alın (Ben çift taraflı tavada kızartma işlemini yaptığım için az yağda yaptım).
Patateslerin peşine köfteleri de hafif kızartıp onları da kenara alın.
Yemeği pişireceğiniz kabın ya da tencerenin içine sırası ile patatesleri, köfteleri, domatesi ve biberi dizin.
Üzerine salça sosuna hazırlayın bir kaşık salça bir bardak su ve bir tatlı kaşığı kekik ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp yemeğin üstüne dökün ve pişirin. Afiyet olsun
İzmir Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kıyma
4 adet patates
1 adet soğan
1 dolu yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
Maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ (Kızartma işlemi için)
Üzerine
Domates
Biber
İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak köfteyi hazırlayın soğanı rendeleyin üzerine galeta unu karabiber kimyon tuz ve maydanozu da doğrayıp yoğurulur.
Köfteye yassı bir şekil verin buzdolabında kısa bir süre bekletin. Patatesleri elma dilimi olarak doğrayın.
Sıvı yağ da hafif olarak patatesleri kızartıp kenara alın (Ben çift taraflı tavada kızartma işlemini yaptığım için az yağda yaptım).
Patateslerin peşine köfteleri de hafif kızartıp onları da kenara alın.
Yemeği pişireceğiniz kabın ya da tencerenin içine sırası ile patatesleri, köfteleri, domatesi ve biberi dizin.
Üzerine salça sosuna hazırlayın bir kaşık salça bir bardak su ve bir tatlı kaşığı kekik ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp yemeğin üstüne dökün ve pişirin. Afiyet olsun
İzmir Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı