İzmir Lokma Tatlısı Tarifi
Resimli İzmir Lokma Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek icin 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Kızartmak İcin
1 su bardağı sıvıyağı
Şurup İcin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
imagesizmirlokmatatlisitarifiresimli5ad3f35f30724
Tatlının Tarifi
Oncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun icine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim
Bu arada hamur icin derin bir karıştırma kabının icine unu eleyelim ve uzerine tuz ekleyelim
Unun icerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru catalla cırpalım
Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım
Ote yandan şurubu hazırlamak uzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin icine koyup, ateşin uzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim
Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parcayı avucumuzun icine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım
Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun icinde sıkalım, elimizin ustunde iri fındık buyukluğunde bir parca oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın icine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı surekli sallayarak lokmaları kızartalım
Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun icine daldırıp, kaşığı doldurun
Mumkun olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın
Ancak cok onemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun icine daldırmadan once, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın Boylece kaşığınızın icini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine yardımcı olacaktır Yani once kaşığı kızgın yağa batırın, cıkarın sonra cıvık hamurun icine daldırıp, iri bir fındık buyukluğundeki parcayı alıp, kızgın tavaya kızartmak uzere bırakın Yine kaşığı kızgın tavaya kızgın yağa batırın ve tekrar cıvık hamurun icine daldırın Boylece hamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin
Afiyet Olsun
Resimli İzmir Lokma Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek icin 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Kızartmak İcin
1 su bardağı sıvıyağı
Şurup İcin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
imagesizmirlokmatatlisitarifiresimli5ad3f35f30724
Tatlının Tarifi
Oncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun icine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim
Bu arada hamur icin derin bir karıştırma kabının icine unu eleyelim ve uzerine tuz ekleyelim
Unun icerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru catalla cırpalım
Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım
Ote yandan şurubu hazırlamak uzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin icine koyup, ateşin uzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim
Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parcayı avucumuzun icine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım
Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun icinde sıkalım, elimizin ustunde iri fındık buyukluğunde bir parca oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın icine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı surekli sallayarak lokmaları kızartalım
Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun icine daldırıp, kaşığı doldurun
Mumkun olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın
Ancak cok onemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun icine daldırmadan once, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın Boylece kaşığınızın icini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine yardımcı olacaktır Yani once kaşığı kızgın yağa batırın, cıkarın sonra cıvık hamurun icine daldırıp, iri bir fındık buyukluğundeki parcayı alıp, kızgın tavaya kızartmak uzere bırakın Yine kaşığı kızgın tavaya kızgın yağa batırın ve tekrar cıvık hamurun icine daldırın Boylece hamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin
Afiyet Olsun