İzmir Lokma Tatlısı Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İzmir Lokma Tatlısı Tarifi


Resimli İzmir Lokma Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek icin 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İcin

1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İcin

2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

imagesizmirlokmatatlisitarifiresimli5ad3f35f30724

Tatlının Tarifi

Oncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun icine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim

Bu arada hamur icin derin bir karıştırma kabının icine unu eleyelim ve uzerine tuz ekleyelim
Unun icerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru catalla cırpalım

Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım

Ote yandan şurubu hazırlamak uzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin icine koyup, ateşin uzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim

Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parcayı avucumuzun icine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım

Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun icinde sıkalım, elimizin ustunde iri fındık buyukluğunde bir parca oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın icine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı surekli sallayarak lokmaları kızartalım

Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun icine daldırıp, kaşığı doldurun

Mumkun olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın

Ancak cok onemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun icine daldırmadan once, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın Boylece kaşığınızın icini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine yardımcı olacaktır Yani once kaşığı kızgın yağa batırın, cıkarın sonra cıvık hamurun icine daldırıp, iri bir fındık buyukluğundeki parcayı alıp, kızgın tavaya kızartmak uzere bırakın Yine kaşığı kızgın tavaya kızgın yağa batırın ve tekrar cıvık hamurun icine daldırın Boylece hamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin

Afiyet Olsun
 
Üst Alt