İzmir Rulo Pavlova Tanımı İçin Materyaller
4 yumurta beyazı
1 fiske tuz
2/3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı limon suyu
Limon aroması isteğe bağlı
1 pk vanilya
Peynir kreması için;
250 gram maskarpone yahut labne peynir
1 paket hazır krema 200 ml
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 pk vanilya
30 gram bitter çikolata
Orman meyve çeşitleri
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
4 yumurta akını ve tuz kabarana kadar mikser ile çırpıyoruz.
Köpük haline geldikten sonra azar azar şeker ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Akabinde limon suyu, vanilya ekleyerek karıştıralım 25 x 35 ölçülerine yakın kalıba yağlı kağıt serelim harcımızı içine döküp evvelce ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika pişirelim.
Pudra şekerini ve kremayı bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
Farklı bir kapta maskarpone çırpıyoruz.
Daha sonra birleştirip içine vanilya ekleyip çırpıyoruz .
İnce kıyılmış bitter çikolatayıda ekleyip güzelce çırpıp dinlenmeye alıyoruz.
Fırından çıkardığımız kekimizi birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serdiğimiz yağlı kağıda aksi olarak kırmadan çıkartıyoruz.
Tekrar pudra şekeri serpip yağlı kağıtla rulo yaparak sarıyoruz.
Soğuttuktan sonra üzeri için biraz peynir kreması ve orman meyvesi ayırıyoruz.
Ruloyu açıp peynir kremasını sürüyoruz .
Orman meyveleri içine yerleştirdikten sonra pudra şekeri serpip rulo yapıyoruz.
Üzerine kremayı ve meyveleri yerleştirip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. !.
Afiyet olsun!!!.
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 yumurta beyazı
1 fiske tuz
2/3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı limon suyu
Limon aroması isteğe bağlı
1 pk vanilya
Peynir kreması için;
250 gram maskarpone yahut labne peynir
1 paket hazır krema 200 ml
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 pk vanilya
30 gram bitter çikolata
Orman meyve çeşitleri
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
4 yumurta akını ve tuz kabarana kadar mikser ile çırpıyoruz.
Köpük haline geldikten sonra azar azar şeker ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Akabinde limon suyu, vanilya ekleyerek karıştıralım 25 x 35 ölçülerine yakın kalıba yağlı kağıt serelim harcımızı içine döküp evvelce ısıtılmış fırında 160 derecede 25 dakika pişirelim.
Pudra şekerini ve kremayı bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
Farklı bir kapta maskarpone çırpıyoruz.
Daha sonra birleştirip içine vanilya ekleyip çırpıyoruz .
İnce kıyılmış bitter çikolatayıda ekleyip güzelce çırpıp dinlenmeye alıyoruz.
Fırından çıkardığımız kekimizi birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serdiğimiz yağlı kağıda aksi olarak kırmadan çıkartıyoruz.
Tekrar pudra şekeri serpip yağlı kağıtla rulo yaparak sarıyoruz.
Soğuttuktan sonra üzeri için biraz peynir kreması ve orman meyvesi ayırıyoruz.
Ruloyu açıp peynir kremasını sürüyoruz .
Orman meyveleri içine yerleştirdikten sonra pudra şekeri serpip rulo yapıyoruz.
Üzerine kremayı ve meyveleri yerleştirip buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. !.
Afiyet olsun!!!.
İzmir Rulo Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı