İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
1-1,5 su bardağı ılık su
Silme 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Arası için;
100 gram margarin
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ

İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru yoğuracağımız kaba unumuzu çukur bırakacak şekilde dökelim. Üzerine tuz, şeker ve sıvı yağımızı ardından suyumuzu kontrollü şekilde ekleyelim, kulak memesi kıvamında hamur olacak şekilde yoğuralım.
Elde ettiğimiz hamuru 6 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım. Elde ettiğimiz bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve açtığımız bezelerin aralarını bolca yağlayalım bir kasede en az 40 dk bekletelim ne kadar fazla beklerse o kadar daha iyi açılır.
Beklemenin ardından bezelerimizi tek tek çekiştire çekiştire kol böreği yapar gibi açalım ve zarf şeklinde kapatıp, rulo yapalım ve elde ettiğimiz ruloyu çekiştire çekiştire gül boreği sarar gibi sarıp yağlı kaseye tekrar bırakalım.
Her beze için aynı işlemi tekrar edelim. Yağda beklemiş boyozları fırın tepsimize alalım ve önceden ısıtılmış 210 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyetle.
İzmirimizin Meşhur Boyozu Pratik Yapım Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; Peynir Maydanoz El Açması Çıtır Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Mayasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un 3 su bardağı su 1,5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 5 tane orta uzunluk haşlanmış patates 1 tane kuru soğan 1 çorba kaşığı pul biber Tuz Çeyrek çay bardağı sıvı yağ patatesler için Peynirli iç harç 1 kase beyaz peynir Bir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tereyağlı Açma Tel Tel Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (1 rin sarısı üzerine) 1 paket kuru maya 11 gr (yada 1paket yaş maya ikisinden biri) 1 yemek kaşığı tuz 4 yemek kaşığı şeker 6-7 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Soslu Çıtır Börek (Lezzeti Olay) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 6 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar ılık su Ortası için 1 küçük kase sıvı yağ İçi için Peynir Sosu için 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un 1+ceyrek su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Hamurlara sürmek için; 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram kıyma 2 adet soğan Tuz Karabiber El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt