Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1.5 kilo jalapeno biberi
Her kavanoz için 4-5 adet sarımsak
Her kavanoz için acı kırmızı biber (biberin acısı az olduğunda eklenebilir)
4 su bardağı su
2 su bardağı sirke
3 silme yemek kaşığı kaya tuzu
1 silme yemek kaşığı şeker
Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz ve eldiven takarak yuvarlak şekilde kesiyoruz.
Sarımsaklarımızı da soyuyoruz.
Kavanozlarımıza sarımsak ve biberlerimizi yerleştiriyoruz.
Daha sonra bir kabın içinde su, şeker, sirke ve kaya tuzunu bütün malzemeler eriyene kadar karıştırıyoruz.
Son olarak hazırlanan karışımı kavanozlarımıza döküyoruz.
Biberlerimizin üstünü kapatacak şekilde dolduruyoruz ve kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Yaklaşık iki hafta sonra açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1.5 kilo jalapeno biberi
Her kavanoz için 4-5 adet sarımsak
Her kavanoz için acı kırmızı biber (biberin acısı az olduğunda eklenebilir)
4 su bardağı su
2 su bardağı sirke
3 silme yemek kaşığı kaya tuzu
1 silme yemek kaşığı şeker
Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz ve eldiven takarak yuvarlak şekilde kesiyoruz.
Sarımsaklarımızı da soyuyoruz.
Kavanozlarımıza sarımsak ve biberlerimizi yerleştiriyoruz.
Daha sonra bir kabın içinde su, şeker, sirke ve kaya tuzunu bütün malzemeler eriyene kadar karıştırıyoruz.
Son olarak hazırlanan karışımı kavanozlarımıza döküyoruz.
Biberlerimizin üstünü kapatacak şekilde dolduruyoruz ve kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Yaklaşık iki hafta sonra açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı