Japon Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
1 kutu labne peyniri(300 gr)
1 kutu sıvı krema (200 gr)
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Japon Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocağımıza alıp en kısık ayarda labne peynirimizden 1 kaşık tenceremize atıp çırpıcı ile güzelce çırpalım tekrar 1 kaşık atalım hızlı şekilde bir an dökmeyelim.
Tenceremiz kaynama noktasına gelmeden hemen çabucak karıştıralım labne peynirimiz bitene kadar azar azar ekleyip çırpalım.
Ardından kremamızı azar azar döküp sürekli çırpalım. Ocağın altını kapatalım.
Yumurta sarıları ayrı kaba akını ayrı kaba alıp mikserle akını (Bir fiske tuz atalım) güzelce çırpalım. Köpük olana kadar çırpalım şekerimizin yarısını azar azar döküp çırpmaya devam edelim.
Kremşanti kıvamına getirelim şekerimizin yarı kalan kısmını sarışına atalım. Çırpıcı ile şeker ve sarıyı birbirine yedirelim beyaz olana kadar çırpalım. Labne ve krema karışımını azar azar döküp çırpmaya devam edelim.
Ardından limon kabuğunu ilave edelim nişasta ve unuda azar azar döküp çırpmaya devam edelim. Çırpmış olduğumuz yumurta akını karışıma azar azar ilave edip söndürmeden spatula ile alttan üste yavaşça karıştıralım. Akı bitene kadar bu işlemi devam ettirelim.
Yuvarlak kelepçe kalıbının altına folyoyla kaplayalım onun üstüne yağlı kağıt serelim içerisinede yağlı kağıdı kesip yuvarlak şekilde kalıbın içine yerleştirelim (Benim kelepçe kalıbım yoktu farklı şekilde yaptım.)
Kalıbımızın altına temiz havlu veya örtü serip altına tepsimizi koyalım. Havlunun üstüne kelepçeli kalıbımızı koyalım kek harcımızı dökelim. Havlumuza kaynar şu dökelim yarışına kadar.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırınımıza verelim. 4 aşamada pişirelim ilk 1. Aşamada 150 derece 15dakika 2. Aşamada 170 derece 15 dakika 3. Aşamada 150 derece 15 dakika 4. Aşamada 170 derece 15 dakika da pişirelim.
Piştikten sonra 5 dakika açmayalım fırının kapağını ardından açalım biraz sönecektir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve budolabında 1 gün bekletelim.
Not: Şekeri biraz bana eksik gibi geldi çok şeker sevenler 1 bardak yapsın ölçüyü yarısı akına yarısı sarışına kullanılacaktır. Yumoş kek gibi tadı biraz mayhoş geldi bana.
Japon Cheescake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yumurta
1 kutu labne peyniri(300 gr)
1 kutu sıvı krema (200 gr)
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Japon Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocağımıza alıp en kısık ayarda labne peynirimizden 1 kaşık tenceremize atıp çırpıcı ile güzelce çırpalım tekrar 1 kaşık atalım hızlı şekilde bir an dökmeyelim.
Tenceremiz kaynama noktasına gelmeden hemen çabucak karıştıralım labne peynirimiz bitene kadar azar azar ekleyip çırpalım.
Ardından kremamızı azar azar döküp sürekli çırpalım. Ocağın altını kapatalım.
Yumurta sarıları ayrı kaba akını ayrı kaba alıp mikserle akını (Bir fiske tuz atalım) güzelce çırpalım. Köpük olana kadar çırpalım şekerimizin yarısını azar azar döküp çırpmaya devam edelim.
Kremşanti kıvamına getirelim şekerimizin yarı kalan kısmını sarışına atalım. Çırpıcı ile şeker ve sarıyı birbirine yedirelim beyaz olana kadar çırpalım. Labne ve krema karışımını azar azar döküp çırpmaya devam edelim.
Ardından limon kabuğunu ilave edelim nişasta ve unuda azar azar döküp çırpmaya devam edelim. Çırpmış olduğumuz yumurta akını karışıma azar azar ilave edip söndürmeden spatula ile alttan üste yavaşça karıştıralım. Akı bitene kadar bu işlemi devam ettirelim.
Yuvarlak kelepçe kalıbının altına folyoyla kaplayalım onun üstüne yağlı kağıt serelim içerisinede yağlı kağıdı kesip yuvarlak şekilde kalıbın içine yerleştirelim (Benim kelepçe kalıbım yoktu farklı şekilde yaptım.)
Kalıbımızın altına temiz havlu veya örtü serip altına tepsimizi koyalım. Havlunun üstüne kelepçeli kalıbımızı koyalım kek harcımızı dökelim. Havlumuza kaynar şu dökelim yarışına kadar.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırınımıza verelim. 4 aşamada pişirelim ilk 1. Aşamada 150 derece 15dakika 2. Aşamada 170 derece 15 dakika 3. Aşamada 150 derece 15 dakika 4. Aşamada 170 derece 15 dakika da pişirelim.
Piştikten sonra 5 dakika açmayalım fırının kapağını ardından açalım biraz sönecektir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve budolabında 1 gün bekletelim.
Not: Şekeri biraz bana eksik gibi geldi çok şeker sevenler 1 bardak yapsın ölçüyü yarısı akına yarısı sarışına kullanılacaktır. Yumoş kek gibi tadı biraz mayhoş geldi bana.
Japon Cheescake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı