Japon Guneşi Tarifi
Japon Guneşi nasıl yapılır
Japon Guneşi nedir
Japon Guneşi
imagesjapongunesitarifiresimli5ad4295f98109
Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 paket mantar, kup doğranmış 2 adet patlıcan 2 adet yufka yoğurt
Hazırlanması:
Eti tavaya alın, saldığı suyunu cekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin (soğan vs ilave etmeden kavurma gibi pişsin) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın Patlıcanları kup doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın Yufkaları mumkun olan en dar ucgenlere kesip (812 adet arası) aralarına herhangi bir şey surmeden bir pipet yardımıyla sarın Uclarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın (boylece ici boş sigara borekleri elde edin) Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın Uzerlerine yufkaları guneş ışınları gibi dizin Ortasını acıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın
Japon Guneşi nasıl yapılır
Japon Guneşi nedir
Japon Guneşi
imagesjapongunesitarifiresimli5ad4295f98109
Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 paket mantar, kup doğranmış 2 adet patlıcan 2 adet yufka yoğurt
Hazırlanması:
Eti tavaya alın, saldığı suyunu cekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin (soğan vs ilave etmeden kavurma gibi pişsin) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın Patlıcanları kup doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın Yufkaları mumkun olan en dar ucgenlere kesip (812 adet arası) aralarına herhangi bir şey surmeden bir pipet yardımıyla sarın Uclarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın (boylece ici boş sigara borekleri elde edin) Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın Uzerlerine yufkaları guneş ışınları gibi dizin Ortasını acıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın