Son konular

Jöleli Mozaik Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Jöleli Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gram pötibör bisküvi
1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
1 paket jöle
Bir kaç adet mevsim meyvesi (Ben 1 adet şeftali ve 2 adet mandalina kullandım)
Dondurma

Jöleli Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritin. Şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve güzelce harmanlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz ve kalıbın kenarlarını folyo ile sıkıca kapattığınız kelepçeli kek kalıbınıza karışımı dökün. Üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin ve derin dondurucuda 3 saat bekletin.
Meyveleri küçük dilimleyin ya da doğrayın. Jöleyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Doğradığınız meyveleri pastanın üzerine yerleştirin ve hazırladığınız jöleyi de üzerine döküp yeniden dondurucuya kaldırın.
Yaklaşık yarım saat sonra dondurucu bölümünden alıp dolabın normal gözüne koyun. 1 saat sonra dondurmayla servis yapın.
Jöleli Mozaik Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt