Son konular

Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı İçin Materyaller
4 adet kabak
1 adet yumurta
1 adet maden suyu
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sos için;
1 büyük kase yoğurt
2 dış sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
Dereotu

Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları julyen formda doğradım.
Derin bir kaseye yumurta ve maden suyunu alıp karıştırdım.
Süt, yağ ve baharatları ekleyip tekrar karıştırdım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım.
Çok sıvı olmamalı.
Akabinde doğradığım kabakları sosa ek edip karıştırdım.
Sosladığım kabakları 1 saat buzdolabında beklettim.
Daha sonra kızgın bol sıvı yağda kızartıp sosuyla birlikte servis ettim.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Kabak (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Gereçler 2 adet kabak 2 adet domates 3 adet soğan(küçük uzunluk vardı onu kullandım) 1 adet patates Maydanoz Yarım çay bardağı zeytin yağı 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı nane Tuz ( kâfi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan Tanımı İçin Gereçler 4 tane kabak 3 tane patlıcan 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 şişe maden suyu 1 çay bardağı galete unu 1 çay bardağı süt 8 kaşık un 1 çay aşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Katıklı Dolma (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Malzemeler 3 tane kabak 200 gram kıyma 1 su bardağı köftelik bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tane kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Enfes Sosuyla Çıtır Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kabak 1 şişe maden suyu 1 adet yumurta 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı toz biber Tuz Yoğurt sosu 1 kase yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 3 diş sarımsak 2 cevizin içi 1 tutam dereotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Nuraniye (Kabağın En Hoş Hali) Tanımı İçin Gereçler 4 tane kabak 4 kısım taze soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1 çay bardağı haşlanmış pirinç Yarım kol dereotu Yarım demet maydanoz Sosu İçin 6 çorba kaşığı süzme yoğurt Tuz 2 diş sarımsak Üzeri İçin 3 çorba kaşığı zeytinyağı Toz Kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt