Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı İçin Materyaller
4 adet kabak
1 adet yumurta
1 adet maden suyu
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sos için;
1 büyük kase yoğurt
2 dış sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
Dereotu
Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları julyen formda doğradım.
Derin bir kaseye yumurta ve maden suyunu alıp karıştırdım.
Süt, yağ ve baharatları ekleyip tekrar karıştırdım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım.
Çok sıvı olmamalı.
Akabinde doğradığım kabakları sosa ek edip karıştırdım.
Sosladığım kabakları 1 saat buzdolabında beklettim.
Daha sonra kızgın bol sıvı yağda kızartıp sosuyla birlikte servis ettim.
Afiyet olsun.
4 adet kabak
1 adet yumurta
1 adet maden suyu
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sos için;
1 büyük kase yoğurt
2 dış sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
Dereotu
Kabağın En Lezzetli Hali (Çıtır Kabak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları julyen formda doğradım.
Derin bir kaseye yumurta ve maden suyunu alıp karıştırdım.
Süt, yağ ve baharatları ekleyip tekrar karıştırdım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım.
Çok sıvı olmamalı.
Akabinde doğradığım kabakları sosa ek edip karıştırdım.
Sosladığım kabakları 1 saat buzdolabında beklettim.
Daha sonra kızgın bol sıvı yağda kızartıp sosuyla birlikte servis ettim.
Afiyet olsun.