Kabak Ciceği Dolması Nasıl Yapılır,
imageskabakcicegidolmasiresimli5ad421360b325
Malzemeler
Kabak cicekleri (25 adet), Sıvı yağ (Yarım cay bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Şeker (1 tatlı kaşığı), Su (15 bardak sıcak su)
İc malzemeleri
Soğan ( 4 adet orta boy), Cam fıstığı (2 corba kaşığı), Kuşuzumu (2 corba kaşığı), Karabiber (2 cay kaşığı), Yenibahar (1 tatlı kaşığı), Kuru nane (2 corba kaşığı), Şeker (1 corba kaşığı), Tuz ( 1 corba kaşığı), Su (1 su bardağı sıcak su), Tercihe gore toz ya da ağac tarcın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet kucuk ağac tarcın)
Kabak Ciceği Dolması Yapılışı
İc Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın Tencereye 1 bardak yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra icine 2 kaşık fıstık atın Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın Sonra soğuk su ile yıkayarak iyice suzun Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun Sırasıyla tarcını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşuzumunu ilave edin ve hepsini karıştırın 11 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin Boylece sarmanızın ici hazır olacak Hazırladığınız dolma icini ciğ kabak ciceklerinin icine gerekli miktarlarda doldurun Tencere icine duzgun bir şekilde dizin Yarım cay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin Kabakların uzerini bir taşım gececek şekilde sıcak su ilave edin Kabakların uzerini bir tabak ile kapatın Sonra tencerenin kapağınıda kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parcalanmamasına ozen gostererek tabaklara alın Dilerseniz yanlarında kucuk salata yeşilikleri ile birlikte servis yapın
imageskabakcicegidolmasiresimli5ad4213762fcf
Kabak ciceği dolmasının yanında havuc ve yeşillik servis edebilirsiniz Tencerenin uzerine koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan acmayın Boylece kabak ciceklerinin kararmasını onleyebilirsiniz
Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına dikkat edin Eğer ateş harlı olursa kabak cicekleri yanabilir
imageskabakcicegidolmasiresimli5ad421360b325
Malzemeler
Kabak cicekleri (25 adet), Sıvı yağ (Yarım cay bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Şeker (1 tatlı kaşığı), Su (15 bardak sıcak su)
İc malzemeleri
Soğan ( 4 adet orta boy), Cam fıstığı (2 corba kaşığı), Kuşuzumu (2 corba kaşığı), Karabiber (2 cay kaşığı), Yenibahar (1 tatlı kaşığı), Kuru nane (2 corba kaşığı), Şeker (1 corba kaşığı), Tuz ( 1 corba kaşığı), Su (1 su bardağı sıcak su), Tercihe gore toz ya da ağac tarcın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet kucuk ağac tarcın)
Kabak Ciceği Dolması Yapılışı
İc Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın Tencereye 1 bardak yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra icine 2 kaşık fıstık atın Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın Sonra soğuk su ile yıkayarak iyice suzun Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun Sırasıyla tarcını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşuzumunu ilave edin ve hepsini karıştırın 11 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin Boylece sarmanızın ici hazır olacak Hazırladığınız dolma icini ciğ kabak ciceklerinin icine gerekli miktarlarda doldurun Tencere icine duzgun bir şekilde dizin Yarım cay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin Kabakların uzerini bir taşım gececek şekilde sıcak su ilave edin Kabakların uzerini bir tabak ile kapatın Sonra tencerenin kapağınıda kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parcalanmamasına ozen gostererek tabaklara alın Dilerseniz yanlarında kucuk salata yeşilikleri ile birlikte servis yapın
imageskabakcicegidolmasiresimli5ad4213762fcf
Kabak ciceği dolmasının yanında havuc ve yeşillik servis edebilirsiniz Tencerenin uzerine koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan acmayın Boylece kabak ciceklerinin kararmasını onleyebilirsiniz
Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına dikkat edin Eğer ateş harlı olursa kabak cicekleri yanabilir