Kabak Ciceği Dolması Tarifi
Kabak Ciceği Dolması yapılışı
Kabak Ciceği Dolması nasıl yapılır
Kabak Ciceği Dolması Tarifi Resimli
imageskabakcicegidolmasitarifiresimli5ad43f4cb8d78
Kabak Ciceği Dolması tarifi icin Malzemeler :
1 kg kabak
10 adet kabak ciceği
yarım corba kaşığı tereyağ
1,5cay bardağı pirinc
yarım corba kaşığı domates salcası
400gr orta yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
1cay bardağı su
Sosu İcin ;
1 tatlı kaşığı biber salcası
45 diş sarımsak
2 corba kaşığı limon suyu
yarım su bardağı su
Kabak Ciceği Dolması yemeğinin hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp yarıdan keselim İclerini kabak oyacağı ile oyalım Kabak ciceğinin icindeki tohum şeklinde olan kısmını cıkaralım Bir kaba yağı alıp uzerine, domates salcası, biber salcası, pirinc, kıyma, kup doğranmış soğanlar, kuru nane, tuz ve baharatları katalım Uzerine bir cay bardağı suyu ekleyerek malzememizi yoğuralım Hazırladığımız ici, kabakların icine dolduralım Kabak ciceklerinin de icine dolduralım Kabak ciceklerinin uc kısmını hafifce buzdurerek kapatalım Kabakların ağız kısmını dilimlenmiş domateslerle kapatalım Kabakları yatık olarak tencereye dizelim Uzerlerine kabak ciceği dolmalarını dizelim Sos icin ayrı bir kapta biber salcasını, dovulmuş sarımsakları, limon suyunu ve suyu karıştıralım Hazırladığımız sosu dolmaların uzerine gezdirelim Kabak dolmalarının yarısına gelecek kadar su ile doldurup ağır ateşte pişirelim Sıcak servis yapalım
Kabak Ciceği Dolması yapılışı
Kabak Ciceği Dolması nasıl yapılır
Kabak Ciceği Dolması Tarifi Resimli
imageskabakcicegidolmasitarifiresimli5ad43f4cb8d78
Kabak Ciceği Dolması tarifi icin Malzemeler :
1 kg kabak
10 adet kabak ciceği
yarım corba kaşığı tereyağ
1,5cay bardağı pirinc
yarım corba kaşığı domates salcası
400gr orta yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
1cay bardağı su
Sosu İcin ;
1 tatlı kaşığı biber salcası
45 diş sarımsak
2 corba kaşığı limon suyu
yarım su bardağı su
Kabak Ciceği Dolması yemeğinin hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp yarıdan keselim İclerini kabak oyacağı ile oyalım Kabak ciceğinin icindeki tohum şeklinde olan kısmını cıkaralım Bir kaba yağı alıp uzerine, domates salcası, biber salcası, pirinc, kıyma, kup doğranmış soğanlar, kuru nane, tuz ve baharatları katalım Uzerine bir cay bardağı suyu ekleyerek malzememizi yoğuralım Hazırladığımız ici, kabakların icine dolduralım Kabak ciceklerinin de icine dolduralım Kabak ciceklerinin uc kısmını hafifce buzdurerek kapatalım Kabakların ağız kısmını dilimlenmiş domateslerle kapatalım Kabakları yatık olarak tencereye dizelim Uzerlerine kabak ciceği dolmalarını dizelim Sos icin ayrı bir kapta biber salcasını, dovulmuş sarımsakları, limon suyunu ve suyu karıştıralım Hazırladığımız sosu dolmaların uzerine gezdirelim Kabak dolmalarının yarısına gelecek kadar su ile doldurup ağır ateşte pişirelim Sıcak servis yapalım