Kabak Pidesi (Selanik Yöresine Ait) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için
1 kilo kabak
Yarım kilo süt( 1 bardak eksik de tercih edilir)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 fincan zeytinyağ
Hamuru için;
6 su bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun içine
1 paket margarin
Kabak Pidesi (Selanik Yöresine Ait) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı el yardımıyla küp küp doğranır. Doğranan kabakları ocakta haşlıyoruz.
Haşlanan kabakları soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un ve tuzu kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz. 2 eşit modüle bölüyoruz.
Böldüğümüz hamuru açılabildiğimiz kadar ince açalım.
Açılan hamurun üzerine erittiğimiz margarini yağlıyacak biçimde üzerine sürüyoruz. Katlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer hamur içinde birebir süreci yapıyoruz.
Soğuma bırakılan hamurlardan sonra iç harcı hazırlamaya başlayabiliriz.
Haşlanan kabaklarımızı el yahut patates ezicisi ile eziyoruz içerisine 1 adet yumurta,karabiber,tuz, un ve yağ koyup düzgünce karıştırıyoruz. Hazırlanan iç harcı kenara alıyoruz.
Soğumaya bıraktığımız hamuru alıyoruz ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Alt katta birinci hamuru serip içerisinde iç harcımızı koyuyoruz.
Daha sonra ikinci hamurumuzu da tekrar açıp üzerine örtüyoruz.
Kalan margarini hamurun en üst kısmına döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 180c fırında daha 40-45 dk pişiriyoruz.Baklava dilimi yapıp servise hazır hale getiriyoruz.Şimdiden herkese afiyet olsun
Kabak Pidesi (Selanik Yöresine Ait) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için
1 kilo kabak
Yarım kilo süt( 1 bardak eksik de tercih edilir)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 fincan zeytinyağ
Hamuru için;
6 su bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun içine
1 paket margarin
Kabak Pidesi (Selanik Yöresine Ait) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı el yardımıyla küp küp doğranır. Doğranan kabakları ocakta haşlıyoruz.
Haşlanan kabakları soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un ve tuzu kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz. 2 eşit modüle bölüyoruz.
Böldüğümüz hamuru açılabildiğimiz kadar ince açalım.
Açılan hamurun üzerine erittiğimiz margarini yağlıyacak biçimde üzerine sürüyoruz. Katlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer hamur içinde birebir süreci yapıyoruz.
Soğuma bırakılan hamurlardan sonra iç harcı hazırlamaya başlayabiliriz.
Haşlanan kabaklarımızı el yahut patates ezicisi ile eziyoruz içerisine 1 adet yumurta,karabiber,tuz, un ve yağ koyup düzgünce karıştırıyoruz. Hazırlanan iç harcı kenara alıyoruz.
Soğumaya bıraktığımız hamuru alıyoruz ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Alt katta birinci hamuru serip içerisinde iç harcımızı koyuyoruz.
Daha sonra ikinci hamurumuzu da tekrar açıp üzerine örtüyoruz.
Kalan margarini hamurun en üst kısmına döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 180c fırında daha 40-45 dk pişiriyoruz.Baklava dilimi yapıp servise hazır hale getiriyoruz.Şimdiden herkese afiyet olsun
Kabak Pidesi (Selanik Yöresine Ait) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı