Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi İçin Malzemeler
1 avuç kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz içine (İsteğe göre)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sarmak için 2 kabak yeterlidir
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı salça
2 bardak su (200ml)
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar alacalı soyulur ince bir şekilde olacak.
Soğanlar ince ince doğranır kıyma maydanoz salça pirinç ve baharatlar karıştırılır harç hazırlanır.
Soyduğumuz kabakların içine harç koyulur ve sarılır borcama dizilir.
Sosu için; tavaya tereyağını eritip salçayı koyup kavuruyoruz.
Üzerine suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan sosumuzu kabakların üzerine gezdirin.
180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 avuç kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz içine (İsteğe göre)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sarmak için 2 kabak yeterlidir
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı salça
2 bardak su (200ml)
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar alacalı soyulur ince bir şekilde olacak.
Soğanlar ince ince doğranır kıyma maydanoz salça pirinç ve baharatlar karıştırılır harç hazırlanır.
Soyduğumuz kabakların içine harç koyulur ve sarılır borcama dizilir.
Sosu için; tavaya tereyağını eritip salçayı koyup kavuruyoruz.
Üzerine suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan sosumuzu kabakların üzerine gezdirin.
180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun
Kabak Sarması (Kabak Dolması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı