Kabak Sote Tanımı İçin Gereçler
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet kırmızı biber (ben 2 tane kullandım)
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım limon
Kimyon – karabiber – kekik – pul biber
Tuz
Kabak Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızı yıkayıp halka halka doğruyoruz. Şayet kabaklar büyük ise keserken küçültebilirsiniz.
Soğan sarımsak ve biberi söğüş biçiminde doğruyoruz.
Tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve doğradığımız soğan ile sarımsağı kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız biberleri kavrulan soğanlara ekliyoruz. Sotelenen karışıma kabakları ekliyoruz.
Orta ara karıştırarak kabakların da şişmesini bekliyoruz.
Pişen sotemizin içerisine yarım limonu sıkıp akabinde baharatları, tuz - karabiber – kekik – kimyon ve pul biberi ekleyip 10 dk daha kısık ateşte pişirip altını kapatıp servis tabağına alabiliriz.
Not : yoğurt ile servisini tavsiye ediyorum kabak kalorisi çok düşük olduğundan yoğurt ile tükeminde tokluk müddetini uzatır
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet kırmızı biber (ben 2 tane kullandım)
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım limon
Kimyon – karabiber – kekik – pul biber
Tuz
Kabak Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızı yıkayıp halka halka doğruyoruz. Şayet kabaklar büyük ise keserken küçültebilirsiniz.
Soğan sarımsak ve biberi söğüş biçiminde doğruyoruz.
Tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve doğradığımız soğan ile sarımsağı kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız biberleri kavrulan soğanlara ekliyoruz. Sotelenen karışıma kabakları ekliyoruz.
Orta ara karıştırarak kabakların da şişmesini bekliyoruz.
Pişen sotemizin içerisine yarım limonu sıkıp akabinde baharatları, tuz - karabiber – kekik – kimyon ve pul biberi ekleyip 10 dk daha kısık ateşte pişirip altını kapatıp servis tabağına alabiliriz.
Not : yoğurt ile servisini tavsiye ediyorum kabak kalorisi çok düşük olduğundan yoğurt ile tükeminde tokluk müddetini uzatır
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun