Son konular

Kabak Tatlım (Denemelisiniz)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kabak Tatlım (Denemelisiniz) Tanımı İçin Gereçler
2 kilo kabak (pakette kabuğu soyulmuş)
2 su bardağı toz şeker
Bir çimdik tuz
2 büyük uzunluk çubuk tarçın
Süslemek için:
Yarım kase çekilmiş/dövülmüş fındık (cevizde olabilir)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
2 orta uzunluk muz
1 tatlı kaşığı vişne reçeli

Kabak Tatlım (Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnıyarık tenceremize yıkanmış ve orta kalınlıkta doğradığımız kabaklarımızı ve tuzumuzu koyuyoruz.
Akabinde şekerimizi yayarak döküyoruz. Çubuk tarçınlarımızı da ekleyip, tencerimizin kapağını kapatıp bir gece oda sıcaklığında bekletiyoruz. Kendi suyunu salması için. (kendi suyundan pişince kıvamı enfes oluyor).
Sonraki gün tenceremizi ocağa alıp orta ateşte kapağı kapalı formda yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. (çok karıştırmayın ki ezilmesin.
Daha sonra tenceremizin kapağını açıp 5-10 dakikada kısık ateşte pişiriyoruz.
Kevgir yardımıyla tatlımızı cam bir kaseye alıyoruz ve tarçınları atıyoruz.
Tatlı için kaselerimizi çıkarıp eşit ölçüde tatlılarımızı koyuyoruz.
Çekilmiş fındıklarımızı, hindistan cevizi tozumuzu serpiştiriyoruz.
Son olarak ince doğradığımız muzlarımızı diziyoruz. Tatlılarımızın ortasına çay kaşığı ucuyla vişne reçeli (böğürtlen de olur) ekliyoruz.
Afiyet şifa olsun.

Kabak Tatlım (Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Minik Sütü Tatlım Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt 2 kahve fincanı un 2/5 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Kiraz Süslemek için 1 paket kakaolu petibör 1 paket sade petibör Yarım çay bardağı süt Hindistan cevizi Vişne reçeli Kiraz Minik Sütü Tatlım Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf (hazır marketlerden aldıysanız yeniden kavurmanız gerekir) 2 çorba kaşığı sıvı yağ(kadayıfları kavurmak için) Yarım çay bardağı sıvı yağ 125 gram oda ısısında tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 4 dilim kabuğu soyulmuş kabak Üzerini kaplayacak halde şeker Üzeri için Hindistan cevizi yahut ceviz Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 4 dilim kabuğu soyulmuş kabak üzeri kaplayacak biçimde şeker koyuyoruz ben çay bardağında çok azcık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sebzeli Güveç (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı kaynar su + 2 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1.5 tatlı kaşığı tuz 1.5 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ajvar Sos (Hem Kahvaltılık Sos Hemde Meze Olarak Tüketebileceğiniz Şahane Bir Tat) Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo domates 10 adet közlenmiş patlıcan 7 adet közlenmiş kapya biber 3 adet orta uzunluk soğan 4 diş sarımsak İsteğe nazaran bir tutam maydanoz 2 tane küp şeker 3 tatlı kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt