Son konular

Kabak Tatlısı Çıtır

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi İçin Malzemeler
1 kg taş kireç sönmemiş olacak
10 kg doğranmış balkabağı
10 kg şeker
Limon tuzu ya da bir limon
Tahin
Ceviz

Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle şunu söyleyeyim ölçüleri birebir kullanırsanız istediğiniz kiloda yapabilirsiniz. Ben konserve şişelerine doldurup hazırda bulundurmak istedim.
1 kg sönmemiş taş kireci 10lt suyun içerisine atıp bir gece (yaklaşık 12 saat)bekletiyoruz.
Ertesi gün kabaklarımızı soyup doğrayıp hazırlıyoruz.
Kirecin üst yüzeyine çıkan kaymağını ve berrak suyunu doğramış olduğumuz kabakların üzerine döküyoruz. Üzerinin tam kapatması gerekiyor. Yine bir gece yani 12 saat kireçli suda kabaklarımızı bekletiyoruz.
Kabakları bekleme süresinden sonra iyice yaklaşık yarım saat sürekli yıkıyoruz. İsterseniz birazda suda bekletmekte yarar var ben yarım saat kadarda normal suda beklettim.
Kabağımızı tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su koyup 10 kg şekeri ilave ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp birer saat aralıkla karıştırarak pişiriyoruz ortalama 3 saat kadar pişiyor.
Son yarım saat kala içerisine bir limonu sıkıyoruz. Kabaklardaki o şeffaf görüntüyü göreceksinizdir.
Pişen kabakları konserve şişelerine alıp sıcak sıcak ağızlarını kapatıyoruz. 15 şişe kadar hazırda tatlınız olmuş oluyor.
Servis yapmak istediğinizde üzerine tahin ve ceviz döküyoruz. Biraz zahmetli görünüyor ama çok zevkli ve şahane bir görünümde lezzete sahip tatlınız oluyor. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Çıtır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır Mesken Yöntemi Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1-3 kg kabak 2-2 kg toz şeker 3-1 avuç sönmemiş kireç Süsleme için : Tahin Ceviz Toz antepfıstığı Çıtır Çıtır Konut Metodu Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabakları soyup eşit uzunluklarda kavun dilimi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kireçte Kabak Tatlısı (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kabak( bal kabağı) 2 kg toz şeker 1 çay kaşığı limon tuzu 6 su bardağı su Kireç Karışımı İçin; 500 gram kireç (nalburdan alabilirsiniz) 7 litre su Kireçte Kabak Tatlısı (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kabak 6 su bardağı şeker 4 adet karanfil 1 su bardağı su Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabaklarımızı temizleyip dilimliyoruz ve güzelce yıkayıp suyunu sürdürüyoruz. Suyu süzülen kabakları bir tencereye alıp üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 kg bal kabağı 3 su bardağı şeker Ceviz Dilerseniz tahin Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kabağımızı 2 parmak kalınlığında dilimleyip içinden çekirdekleri ayıklayıp güzelce soyuyoruz. Dilimlenen kabakları pişireceğimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Fırında Muhteşem Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo balbakağı 1,5 su bardağı şeker 3 adet çubuk tarçın Üzerinin süslemesi için; Tahin Ceviz içi Fırında Muhteşem Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kalın dilimler olucak şekilde kabağımızı 3 eşit parçaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt