Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
2 iri dilim kabak
1 buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Üzeri için;
Tahin ve iri kıyım ceviz kullandım siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ️
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güzelce kabuklarını soyup, çekirdek kısımlarını çıkarttığımız kabağı istediğimiz aralıklarla dilimleyelim (Çokta kalın olmasın)
Daha sonra, yayvan bir tencereye alıp üzerine toz şekeri gezdirelim. Bir gece kapağı kapalı olarak bekletelim bu sayede biraz sulanacak.
Kabakları pişireceğimiz zaman yarım su bardağı suyu ilave edip tarçın ve karanfil bırakalım. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
İstediğimiz kıvamda pişen tatlımızı ılıdıktan sonra, servis tabağına alalım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tahin ve cevizle süsledim. Afiyet olsun
Not: Benim kabaklarım iyi sulanmıştı yarım bardak daha su ekledim şerbetli sevdiğim için sizde kabağın sulanma durumuna göre su ekleyebilir veya eklemeden yapabilirsiniz çok çabuk pişti benim kabağım bu yüzden dikkat edin cinsi fark edecektir son olarak tatlımız ılıyınca ayrı bir kaba aktarabilirsiniz ama servis ediceniz zamana kadar şerbetiyle birlikte kalsın.
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 iri dilim kabak
1 buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Üzeri için;
Tahin ve iri kıyım ceviz kullandım siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ️
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güzelce kabuklarını soyup, çekirdek kısımlarını çıkarttığımız kabağı istediğimiz aralıklarla dilimleyelim (Çokta kalın olmasın)
Daha sonra, yayvan bir tencereye alıp üzerine toz şekeri gezdirelim. Bir gece kapağı kapalı olarak bekletelim bu sayede biraz sulanacak.
Kabakları pişireceğimiz zaman yarım su bardağı suyu ilave edip tarçın ve karanfil bırakalım. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
İstediğimiz kıvamda pişen tatlımızı ılıdıktan sonra, servis tabağına alalım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tahin ve cevizle süsledim. Afiyet olsun
Not: Benim kabaklarım iyi sulanmıştı yarım bardak daha su ekledim şerbetli sevdiğim için sizde kabağın sulanma durumuna göre su ekleyebilir veya eklemeden yapabilirsiniz çok çabuk pişti benim kabağım bu yüzden dikkat edin cinsi fark edecektir son olarak tatlımız ılıyınca ayrı bir kaba aktarabilirsiniz ama servis ediceniz zamana kadar şerbetiyle birlikte kalsın.
Kabak Tatlısı (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı