Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo balkabağı temizlenmiş
2 su bardağı şeker
Tahin
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle dış kabuğundan ayrılmış ve çekirdekleri temizlenmiş yarım kilo balkabağını yıkayın ve küçük kareler halinde doğrayın.
Bir borcama serin.
Üzerine şekeri döküp dışarıda bir saat bekletin sonucunda sulanmış olması gerekir.
Sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin, ortada bir karıştırın.
En son üzerine tahin dökerek sıcak servis edin.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo balkabağı temizlenmiş
2 su bardağı şeker
Tahin
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle dış kabuğundan ayrılmış ve çekirdekleri temizlenmiş yarım kilo balkabağını yıkayın ve küçük kareler halinde doğrayın.
Bir borcama serin.
Üzerine şekeri döküp dışarıda bir saat bekletin sonucunda sulanmış olması gerekir.
Sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin, ortada bir karıştırın.
En son üzerine tahin dökerek sıcak servis edin.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı