Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Tahin
Arzuya nazaran kıyılmış ceviz yahut antep fıstığı
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakların kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp, suyunu süzün.
Geniş bir tencereye dilimlediğiniz kabakları alın, üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat bekletin (Mümkünse 1 gece bekletin)
Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra kapağı açıp bir 10 dakika daha pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Arzuya nazaran üzerlerine tahin dökün yahut ceviz, antep fıstığı serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Tahin
Arzuya nazaran kıyılmış ceviz yahut antep fıstığı
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakların kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp, suyunu süzün.
Geniş bir tencereye dilimlediğiniz kabakları alın, üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat bekletin (Mümkünse 1 gece bekletin)
Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra kapağı açıp bir 10 dakika daha pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Arzuya nazaran üzerlerine tahin dökün yahut ceviz, antep fıstığı serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı