Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1.5 kg soyulmuş ve dilimlenmiş kabak
2.5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı karanfil
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızı 3 parmak genişliğinde doğruyoruz.
Şekerimizi doğranmış kabaklarımızın üzerine döküyoruz. ( bu süreci en az 6 saat evvel yapalım kabağımız kendi suyu ile şekeri eritecek ve pişme esnasında kendi şerbeti ile pişecektir. ).
Son olarak içine çubuk tarçın ve karanfilimizi ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirip ısıya güçlü bir borcama alıp evvelden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika daha pişiriyoruz.
Fırında pişme basamağında üzerine yanmaz fırın poşeti kapattım.Bunun sebebi ise kabaklarımız pişerken hem kızarıyor hem de yumuşak kalıyor.
Pişen kabaklarımızı en uygun arkadaşı tahin ve ceviz içi ile buluşturarak sevdiklerimize ikram ediyoruz.Afiyetler olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 kg soyulmuş ve dilimlenmiş kabak
2.5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı karanfil
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızı 3 parmak genişliğinde doğruyoruz.
Şekerimizi doğranmış kabaklarımızın üzerine döküyoruz. ( bu süreci en az 6 saat evvel yapalım kabağımız kendi suyu ile şekeri eritecek ve pişme esnasında kendi şerbeti ile pişecektir. ).
Son olarak içine çubuk tarçın ve karanfilimizi ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirip ısıya güçlü bir borcama alıp evvelden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika daha pişiriyoruz.
Fırında pişme basamağında üzerine yanmaz fırın poşeti kapattım.Bunun sebebi ise kabaklarımız pişerken hem kızarıyor hem de yumuşak kalıyor.
Pişen kabaklarımızı en uygun arkadaşı tahin ve ceviz içi ile buluşturarak sevdiklerimize ikram ediyoruz.Afiyetler olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı