Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 tane bal kabağı
3 su bardağı şeler
1 çay bardağı su
Üzeri için;
Ceviz içi
Hindistan cevizi
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan kabaklarımızı soyuruz ince ince dilimliyoruz fakat ince olmasına dikkat edin.
Tencereye alıyoruz ince dilimlediğimiz kabaklar üzerine bi bardak şeker döküp bırakıyoruz.
Sonradan iki bardak şeker ,1 çay bardağı su döküp tüpe alıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp keyifçe pişmesini bekliyoruz.
Şerbetini çekince altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Üzerine ceviz ,hindistan cevizi döküp servis ediyoruz afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane bal kabağı
3 su bardağı şeler
1 çay bardağı su
Üzeri için;
Ceviz içi
Hindistan cevizi
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan kabaklarımızı soyuruz ince ince dilimliyoruz fakat ince olmasına dikkat edin.
Tencereye alıyoruz ince dilimlediğimiz kabaklar üzerine bi bardak şeker döküp bırakıyoruz.
Sonradan iki bardak şeker ,1 çay bardağı su döküp tüpe alıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp keyifçe pişmesini bekliyoruz.
Şerbetini çekince altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Üzerine ceviz ,hindistan cevizi döküp servis ediyoruz afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı