Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
2 kilo kabak
3 buçuk su bardağı şeker
Üzeri için;
Dövülmüş ceviz
İsteğe nazaran tahin dökülebilir
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kabakları dilim dilim doğrayalım.
Sonra kare halinde doğrayalım.Tencereye dizelim.
Sonra şekerini üzerine serpelim her yerine dökelim ve 1 saat dinlendirelim.
Sonra kısık ateşte pişirelim sulanmaya başlayacaktır kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra borcama dizelim.
Kalan şerbeti de üzerine dökelim ve fırına sürelim .
15 dakika kadar fırında pişirilim.Daha çıtır bir kıvamı oluyor bu halde.
Fırından aldıktan sonra üzerine bol ceviz dökelim.
Şimdiden afiyet olsun
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo kabak
3 buçuk su bardağı şeker
Üzeri için;
Dövülmüş ceviz
İsteğe nazaran tahin dökülebilir
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kabakları dilim dilim doğrayalım.
Sonra kare halinde doğrayalım.Tencereye dizelim.
Sonra şekerini üzerine serpelim her yerine dökelim ve 1 saat dinlendirelim.
Sonra kısık ateşte pişirelim sulanmaya başlayacaktır kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra borcama dizelim.
Kalan şerbeti de üzerine dökelim ve fırına sürelim .
15 dakika kadar fırında pişirilim.Daha çıtır bir kıvamı oluyor bu halde.
Fırından aldıktan sonra üzerine bol ceviz dökelim.
Şimdiden afiyet olsun
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı