Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 kabak
3 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağımızı dilim olacak şekilde kesiyoruz.
Kabuklarını soyuyoruz bıçak yardımıyla, kabağımız sert olduğu için kabukları soymak sizi zorlayabilir yeşil kısmı bitene kadar soyun.
Sonrasında dilimleri istediğiniz büyüklükte dilimlere kesin en az iki parmak kalınlığında olsun ben öyle yaptım.
Tencereye yerleştirip üzerine şekeri dokun kapağını kapatın vaktiniz varsa bi gece bekletin yoksa 3 – 4 saat beklemeli şekeri iyice erişin.
Eridikten sonra ocağımıza alıp orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişsin ara sıra bakıp çatalla kontrol edin en kısa 15 – 20 dkk da pişiyor.
Piştikten sonra tepsimize ya da tabağımıza alalım.
Üzerine kalan şerbetini döküp istediğimiz şekilde süsleyip ben hindistan cevizi serptim. Sizler üzerine tahin de dökebilirsiniz cevizle servis edebilirsiniz, damak zevkinize bağlı tabiii. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kabak
3 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağımızı dilim olacak şekilde kesiyoruz.
Kabuklarını soyuyoruz bıçak yardımıyla, kabağımız sert olduğu için kabukları soymak sizi zorlayabilir yeşil kısmı bitene kadar soyun.
Sonrasında dilimleri istediğiniz büyüklükte dilimlere kesin en az iki parmak kalınlığında olsun ben öyle yaptım.
Tencereye yerleştirip üzerine şekeri dokun kapağını kapatın vaktiniz varsa bi gece bekletin yoksa 3 – 4 saat beklemeli şekeri iyice erişin.
Eridikten sonra ocağımıza alıp orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişsin ara sıra bakıp çatalla kontrol edin en kısa 15 – 20 dkk da pişiyor.
Piştikten sonra tepsimize ya da tabağımıza alalım.
Üzerine kalan şerbetini döküp istediğimiz şekilde süsleyip ben hindistan cevizi serptim. Sizler üzerine tahin de dökebilirsiniz cevizle servis edebilirsiniz, damak zevkinize bağlı tabiii. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı