Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
5-6 adet kabak
1 adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
Tuz
Pul biber
Karabiber
Çeşni
Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru soğanı küp şeklinde doğrayıp tencerede sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Kabakları soyup doğruyoruz.
Kavrulan soğanın üzerine salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra kabakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz. Ocağın altının çok açmıyoruz.
Suyunu çeken kabakların üzerine yıkanan pirinçleri ekleyip su ilave ederek altı kısık şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçler pişince yemeğin altını kapatıp servise alıyoruz.
Afiyet olsun.
Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet kabak
1 adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
Tuz
Pul biber
Karabiber
Çeşni
Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru soğanı küp şeklinde doğrayıp tencerede sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Kabakları soyup doğruyoruz.
Kavrulan soğanın üzerine salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra kabakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz. Ocağın altının çok açmıyoruz.
Suyunu çeken kabakların üzerine yıkanan pirinçleri ekleyip su ilave ederek altı kısık şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçler pişince yemeğin altını kapatıp servise alıyoruz.
Afiyet olsun.
Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı