Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 tane kabak
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tane kapya biber
1 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu
Pul biber
Tuz
Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı yıkayalım çizelim ve dilimleyelim.
Tencereye sıvı yağı koyalım.
Kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı tencereye alalım.
Üzerine yıkayıp temizlediğimiz ince ince doğradığımız biberleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Salçamızı da ekleyerek karıştıralım.
Kabaklarımızı, ince doğranmış dereotumuzu ,pul biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
Tenceremizin kapağını kapatalım.
Kaynayınca kısık ateşte 30-35 dakika daha kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
İsteğe bağlı olarak yoğurtlu servis yapalım. Yemeğimiz servise hazır Kolay gelsin afiyet olsun sevgiler
Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 tane kabak
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tane kapya biber
1 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu
Pul biber
Tuz
Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı yıkayalım çizelim ve dilimleyelim.
Tencereye sıvı yağı koyalım.
Kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı tencereye alalım.
Üzerine yıkayıp temizlediğimiz ince ince doğradığımız biberleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Salçamızı da ekleyerek karıştıralım.
Kabaklarımızı, ince doğranmış dereotumuzu ,pul biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
Tenceremizin kapağını kapatalım.
Kaynayınca kısık ateşte 30-35 dakika daha kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
İsteğe bağlı olarak yoğurtlu servis yapalım. Yemeğimiz servise hazır Kolay gelsin afiyet olsun sevgiler
Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı