Kabaklı Dereotlu Çorba Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk kabak
2 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
Yarım demet ince doğranmış dereotu
1 yemek kaş. tereyağı
Tuz
Kabaklı Dereotlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabak patates ve soğanı doğrayıp tencereye alıyoruz.
Tuz ekleyip üzerine 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz.
Patates ve kabakların piştiğini denetim ediyoruz.
Pişince ocağı kapatıp kenara alıyoruz.
En az 2 saat bekletiyoruz.
Bu müddet içinde patatesler nişastasını salacak çorba kıvam alacak.
Yemenize yakın çorbayı tekrar ateşe alıyor bir taşım daha kaynatıyoruz 1 kaşık tereyağını da ekliyoruz. En son pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan çekiyoruz.
Kıyılmış dereotunu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Dereotlarının kaynamasına gerek yok.
Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabaklı Dereotlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet orta uzunluk kabak
2 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
Yarım demet ince doğranmış dereotu
1 yemek kaş. tereyağı
Tuz
Kabaklı Dereotlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabak patates ve soğanı doğrayıp tencereye alıyoruz.
Tuz ekleyip üzerine 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz.
Patates ve kabakların piştiğini denetim ediyoruz.
Pişince ocağı kapatıp kenara alıyoruz.
En az 2 saat bekletiyoruz.
Bu müddet içinde patatesler nişastasını salacak çorba kıvam alacak.
Yemenize yakın çorbayı tekrar ateşe alıyor bir taşım daha kaynatıyoruz 1 kaşık tereyağını da ekliyoruz. En son pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan çekiyoruz.
Kıyılmış dereotunu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Dereotlarının kaynamasına gerek yok.
Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabaklı Dereotlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı