Kabaklı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
2 su bardağı un
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı +diğer yumurta sarısı)
200 gram tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı kadar soğuk su
İç materyalleri;
1 paket krema
5 -6 kol dereotu
2 adet kabak (halka halinde doğranmış)
200 gram rendelenmiş kaşar ya da mozzarella
Tuz ve karabiber
Ve kalan yumurtanın beyazı
Kabaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Hamur materyallerini yoğurma kabına ekleyin ve güzelce yoğurun. Gerekirse hamuruz çok sert oluyorsa.
1 – 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyebiliriz. Yumurtaların büyüklüğüne nazaran değişebiliyor zira.
Hamurunuz hazır olduğunda 15 – 20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
Bu ortada iç gereçler hazırlansın 1 paket kremaya yumurta beyazını kaşarın yarısını ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Hamuru hafif yağlanmış tart kalıbına serelim.
Üzerine kabakları yerleştirelim.
Onun üzerine hazırladığımız kremalı sosu dökelim ve 160 derece ısınmış fırına verelim.
Kabaklar kızardığında fırından alıp kalan kaşarları da ortasına serpip tekrar fırına verelim ve 5 dk daha pişirip (yani kasarlar erisin) fırından alalım.
Birinci sıcağı gittiğinde ya da ılıdığında servis yapalım.
Hamuru için;
2 su bardağı un
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı +diğer yumurta sarısı)
200 gram tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı kadar soğuk su
İç materyalleri;
1 paket krema
5 -6 kol dereotu
2 adet kabak (halka halinde doğranmış)
200 gram rendelenmiş kaşar ya da mozzarella
Tuz ve karabiber
Ve kalan yumurtanın beyazı
Kabaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Hamur materyallerini yoğurma kabına ekleyin ve güzelce yoğurun. Gerekirse hamuruz çok sert oluyorsa.
1 – 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyebiliriz. Yumurtaların büyüklüğüne nazaran değişebiliyor zira.
Hamurunuz hazır olduğunda 15 – 20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
Bu ortada iç gereçler hazırlansın 1 paket kremaya yumurta beyazını kaşarın yarısını ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Hamuru hafif yağlanmış tart kalıbına serelim.
Üzerine kabakları yerleştirelim.
Onun üzerine hazırladığımız kremalı sosu dökelim ve 160 derece ısınmış fırına verelim.
Kabaklar kızardığında fırından alıp kalan kaşarları da ortasına serpip tekrar fırına verelim ve 5 dk daha pişirip (yani kasarlar erisin) fırından alalım.
Birinci sıcağı gittiğinde ya da ılıdığında servis yapalım.