Kabaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
İç harç için
2 tane kabak
1 adet soğan
Yarım demet dere otu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hamuru için
3 su bardağı un
150 gram tereyağı veya sanayağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kabaklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un bir kaba alınır ortasına yoğurt maya tuz yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılır üzerine sürmek için yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip ılık su ile yoğurulup yumuşak hamur yapılıp mayalanması beklenir.
İç harcı için kabak soyulur rendelenir suyu sıkılır soğan küçük doğranır yağın içine konup sotelenir içine kabaklar konup karıştırılır kavrulur.
İçine dereotu karabiber tuz zerdeçal ilave edilip hazırlanır. Hamur dörde bölünür merdane ile açılır eritilmiş tereyağı ile sıvı yağ karıştırılıp açılmış hamurun hertarafına sürülüp rulo şeklinde sarılıp kesilir diğer hamurlarda yapılır dolapta iki saat bekletilir.
Önceden yapıp dolaba koyarsak daha güzel olur dolapta dinlenen yağlanmış hamur alınıp elimizle tekrar açıp içine hazırladığımız kabak tan koyup kapatalım tepsiye dizip hepsini bu şekilde yapalım üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim
Yumurtanın içine azıcık sıvı yağ koyup öyle sürelim daha parlak olur küçük bir öneri 180 derecede 20 dakika pişirelim fırından çıkınca sıcak sıcak çayın yanında servis yapalım afiyet olsun çok güzel puf puf oluyor kat kat oluyor.
Kabaklı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harç için
2 tane kabak
1 adet soğan
Yarım demet dere otu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hamuru için
3 su bardağı un
150 gram tereyağı veya sanayağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kabaklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un bir kaba alınır ortasına yoğurt maya tuz yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılır üzerine sürmek için yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip ılık su ile yoğurulup yumuşak hamur yapılıp mayalanması beklenir.
İç harcı için kabak soyulur rendelenir suyu sıkılır soğan küçük doğranır yağın içine konup sotelenir içine kabaklar konup karıştırılır kavrulur.
İçine dereotu karabiber tuz zerdeçal ilave edilip hazırlanır. Hamur dörde bölünür merdane ile açılır eritilmiş tereyağı ile sıvı yağ karıştırılıp açılmış hamurun hertarafına sürülüp rulo şeklinde sarılıp kesilir diğer hamurlarda yapılır dolapta iki saat bekletilir.
Önceden yapıp dolaba koyarsak daha güzel olur dolapta dinlenen yağlanmış hamur alınıp elimizle tekrar açıp içine hazırladığımız kabak tan koyup kapatalım tepsiye dizip hepsini bu şekilde yapalım üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim
Yumurtanın içine azıcık sıvı yağ koyup öyle sürelim daha parlak olur küçük bir öneri 180 derecede 20 dakika pişirelim fırından çıkınca sıcak sıcak çayın yanında servis yapalım afiyet olsun çok güzel puf puf oluyor kat kat oluyor.
Kabaklı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı