Kabardıkça Kabaran Leopar Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (2 tatlı kaşığı) ya da yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-5, 5 su bardağı kadar un (Kontrollü)
İçi İçin
Peynir
Maydanoz
Üst Sosu İçin
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya
Kabardıkça Kabaran Leopar Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle su, süt, şeker ve maya eklenerek homojen olana kadar karıştırılır. Üstüne sıvı yağ ve tuz eklenerek 10 dakika beklenir.
Akabinde içine elenerek un eklenir ve yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olur. Ben masada altına un koyarak ayrıyeten 4-5 dakika daha yoğurdum.
Hamurun üstü kapatılarak yarım saat kadar mayalanma ya bırakılır.
Bu sırada içi için peynir ufalanır ve içine kıyılmış maydanoz ve istediğiniz baharatlar eklenerek karılır.
Hamur mayalanınca el içi yağlanır ve hamur masaya ya da tezgaha koyulur hamurdan mandalina kadar beze alınır (Ben büyük yaptım siz daha küçültebilirsiniz)
Avuç içinde içini dışına dışını içine olacak biçimde çevrilip yuvarlanır.
Kenarlarından hafif çektirilip içi oyuk yapılır ve hazırlanan içten koyulup kenarlar ortaya hakikat yuvarlak olacak biçimde kapatılır.
Elde biraz daha yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm hamurlar bitene kadar tıpkı süreç uygulanır.
Öteki bir kasede sos için gereken tüm gereçler alınarak biraz yoğunlaşana kadar çırpılır.
Daha sonra sos koymadan hamura biraz bastırılır ve ortasına kaşıkla sos dökülür. Tüm hamurlara tıpkı süreç uygulanır.
Kalan sosu tekrar hamurlara eşit formda dökün ve etraflarının da soslanmasına dikkat edin zira sos dökmek kıymetli.
Evvelden ısıtılan 200 derece fırında üzerler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Hamur İçin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (2 tatlı kaşığı) ya da yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-5, 5 su bardağı kadar un (Kontrollü)
İçi İçin
Peynir
Maydanoz
Üst Sosu İçin
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya
Kabardıkça Kabaran Leopar Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle su, süt, şeker ve maya eklenerek homojen olana kadar karıştırılır. Üstüne sıvı yağ ve tuz eklenerek 10 dakika beklenir.
Akabinde içine elenerek un eklenir ve yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olur. Ben masada altına un koyarak ayrıyeten 4-5 dakika daha yoğurdum.
Hamurun üstü kapatılarak yarım saat kadar mayalanma ya bırakılır.
Bu sırada içi için peynir ufalanır ve içine kıyılmış maydanoz ve istediğiniz baharatlar eklenerek karılır.
Hamur mayalanınca el içi yağlanır ve hamur masaya ya da tezgaha koyulur hamurdan mandalina kadar beze alınır (Ben büyük yaptım siz daha küçültebilirsiniz)
Avuç içinde içini dışına dışını içine olacak biçimde çevrilip yuvarlanır.
Kenarlarından hafif çektirilip içi oyuk yapılır ve hazırlanan içten koyulup kenarlar ortaya hakikat yuvarlak olacak biçimde kapatılır.
Elde biraz daha yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm hamurlar bitene kadar tıpkı süreç uygulanır.
Öteki bir kasede sos için gereken tüm gereçler alınarak biraz yoğunlaşana kadar çırpılır.
Daha sonra sos koymadan hamura biraz bastırılır ve ortasına kaşıkla sos dökülür. Tüm hamurlara tıpkı süreç uygulanır.
Kalan sosu tekrar hamurlara eşit formda dökün ve etraflarının da soslanmasına dikkat edin zira sos dökmek kıymetli.
Evvelden ısıtılan 200 derece fırında üzerler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun