Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu kısım için;
2,5 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı su
Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle yeterlice kabarıp köpürene kadar çırpıyoruz.İyice krema kıvamına gelip kabarmalı.
Akabinde sıvı yağ ve suyu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı harcın üzerine eleyerek koyuyoruz.
Bir spatula yardımıyla harcımızı karıştırıyoruz. (bu basamakta mikser kullanmayalım)
En son isteğe bağlı olarak portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi ekliyoruz.
Kek kalıbını yağlıyoruz. Kek harcının yarısından birçoklarını kalıba döküyoruz.
Kalan harca kakao ve suyu ek edip karıştırıyoruz.
Kakaolu harcı da kalıba döküp ister döktüğünüz biçimde isterseniz de bir bıçakla daireler yapıyoruz. (ben kakaolu harcı sade olan kısmın ortasına yanlışsız döktüm ve hiç karıştırmadım. )
Pişmeye hazır olan keki evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (keki fırına koyduktan birinci 20 dakika boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz. Aksi halde kabarmış olan kek söner. )
Kekimiz kürdan testinden pak çıkana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kalıbı aykırı çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu kısım için;
2,5 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı su
Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle yeterlice kabarıp köpürene kadar çırpıyoruz.İyice krema kıvamına gelip kabarmalı.
Akabinde sıvı yağ ve suyu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı harcın üzerine eleyerek koyuyoruz.
Bir spatula yardımıyla harcımızı karıştırıyoruz. (bu basamakta mikser kullanmayalım)
En son isteğe bağlı olarak portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi ekliyoruz.
Kek kalıbını yağlıyoruz. Kek harcının yarısından birçoklarını kalıba döküyoruz.
Kalan harca kakao ve suyu ek edip karıştırıyoruz.
Kakaolu harcı da kalıba döküp ister döktüğünüz biçimde isterseniz de bir bıçakla daireler yapıyoruz. (ben kakaolu harcı sade olan kısmın ortasına yanlışsız döktüm ve hiç karıştırmadım. )
Pişmeye hazır olan keki evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (keki fırına koyduktan birinci 20 dakika boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz. Aksi halde kabarmış olan kek söner. )
Kekimiz kürdan testinden pak çıkana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kalıbı aykırı çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.