Son konular

Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller

(200 ml su bardağı kullandım)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 buçuk su bardağı un
Sosu için;
1 su bardağı kadar domates püresi
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tutam karabiber
Bulamak için;
1-2 su bardağı su
2-3 çorba kaşığı pekmez
Bol susam
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk, domates, yeşil ve kırmızı biber

Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle geniş bir kaba süt, su, şeker ve mayayı alıp, karıştıralım.
Sıvıyağ ve unu azar azar ekleyerek karıştıralım. Tuzunu unu biraz ekledikten sonra ekleyelim.
Ele çok az yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini sıkıca strecleyip, sıcak bir ortamda bir örtüye sarıp en az 1 saat mayalandıralım.
Bu basamakta öteki gereçlerini hazırlayalım.
Mayalanan hamurun gazını alalım.
Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım ve unlanmış bir tabağa hepsini dizelim.
Birinci yaptığımız bezeden başlayarak bezemizi iki elimizle ileri geri yaparak, kenarlarını inceltelim. Yani küçük ekmek formunda olacak.
Evvel pekmezli suya, daha sonra her tarafını susama bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Hepsini bu biçimde yaptıktan sonra üzerine bir bez örtüp, 15 dakika daha mayalandıralım.
Ortalarından bıçakla uzunlamasına keselim.
Kestiğimiz yerlerden parmaklarımızla açalım. Açtığımız kısımları çatalla delikler açalım.
Orta kısımlarına bir ölçü sostan sürelim ve evvel kaşar daha sonra başka materyallerini yerleştirelim.
Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Not: ınstagram hesabımdan tanımın görüntüsüne da ulaşabilirsiniz

Kabarmalara Doymayan Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt