Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanyası için
4 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
Çeyrek çay bardağı sıcak su
1,5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta unu
1 paket vanilya şekeri
Kreması için
1,5 paket krema
1 paket labne
Yarım çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı marmelad ben erik marmeladı kullandım çilek orman meyvelide olur
Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Çırpma kabına dört yumurta bir çay bardağı şeker ve sıcak suyu ekleyerek yumurta beyaz köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve bu basamaktan sonra mikseri kullanmayın.
Eleyerek un, nişasta unu ve vanilya şekerini ekleyin bu etapta makine kullanmayın spatula ile aşağıdan üst yumurtanın havasını söndürmeden karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve tezgaha üç defa tepsiyi vurun hava kabarcıkları patlasın.
Evvelce ısınmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
10 dakikadan fazla pişirmeyin fırında lütfen.
Fırından çıkınca keki çabucak rulo yapın.
Ve sonra ardındaki kağıdı çıkartın.
Kremasını keki yapmadan iki saat evvel hazırlayın kremanın daha kıvam alması için.
Kremanın yapılışı.
Krema ve pudra şekerini çırpın krema katılaşana kadar.
Sonra labne peynirini ekleyin ve karıştırın buz dolabına kaldırın iki saat dinlendirin.
Kremanın yarısına marmelat döküp karıştırın.
İki renkli krema olmuş oluyor.
Üzerine sürmek için beyaz kremadan bir ölçü ayırın ayırın.
Pandispanyanın üzerine beyaz kremayı sonra marmelatlı kremayı sürün rulo yapın.
Ayırdığınız beyaz kremadan üzerine sürün ve bir çatal ile şekillendirin.
Sonra buzdolabına kaldırın bir gece buzdolabında beklesin bekledikten sonra istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Baş kısımlarını kesin sonra dilimleyin.
Lütfen bu pastayı yaparken süratli olun.
Yumurtalar oda ısısında ve taze olmalı.
Pandispanyasını tepside bekletmeyin çırptıktan sonra çabucak pişirin.
Ve 10 dakikadan fazla pişirmeyin.
Çabucak sarın ve kağıdı alın gerisinden yavaş yavaş.
Marmelat kullanmasanız da olur.
Tepsiye yayarken tam kenarlarına gelmesine gerek yok düzleyin spatulayla kâfi.
Pandispanyası için
4 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
Çeyrek çay bardağı sıcak su
1,5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta unu
1 paket vanilya şekeri
Kreması için
1,5 paket krema
1 paket labne
Yarım çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı marmelad ben erik marmeladı kullandım çilek orman meyvelide olur
Kabartma Tozsuz Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Çırpma kabına dört yumurta bir çay bardağı şeker ve sıcak suyu ekleyerek yumurta beyaz köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve bu basamaktan sonra mikseri kullanmayın.
Eleyerek un, nişasta unu ve vanilya şekerini ekleyin bu etapta makine kullanmayın spatula ile aşağıdan üst yumurtanın havasını söndürmeden karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve tezgaha üç defa tepsiyi vurun hava kabarcıkları patlasın.
Evvelce ısınmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
10 dakikadan fazla pişirmeyin fırında lütfen.
Fırından çıkınca keki çabucak rulo yapın.
Ve sonra ardındaki kağıdı çıkartın.
Kremasını keki yapmadan iki saat evvel hazırlayın kremanın daha kıvam alması için.
Kremanın yapılışı.
Krema ve pudra şekerini çırpın krema katılaşana kadar.
Sonra labne peynirini ekleyin ve karıştırın buz dolabına kaldırın iki saat dinlendirin.
Kremanın yarısına marmelat döküp karıştırın.
İki renkli krema olmuş oluyor.
Üzerine sürmek için beyaz kremadan bir ölçü ayırın ayırın.
Pandispanyanın üzerine beyaz kremayı sonra marmelatlı kremayı sürün rulo yapın.
Ayırdığınız beyaz kremadan üzerine sürün ve bir çatal ile şekillendirin.
Sonra buzdolabına kaldırın bir gece buzdolabında beklesin bekledikten sonra istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Baş kısımlarını kesin sonra dilimleyin.
Lütfen bu pastayı yaparken süratli olun.
Yumurtalar oda ısısında ve taze olmalı.
Pandispanyasını tepside bekletmeyin çırptıktan sonra çabucak pişirin.
Ve 10 dakikadan fazla pişirmeyin.
Çabucak sarın ve kağıdı alın gerisinden yavaş yavaş.
Marmelat kullanmasanız da olur.
Tepsiye yayarken tam kenarlarına gelmesine gerek yok düzleyin spatulayla kâfi.