Son konular

Kabune Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi

KABUNE MALZEMELERİ:

2 su bardağı pir inc
400 gr koyun kuşbaşı et
5 corba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 carliston biber
Tuz, karabiber

imageskabunetarifiresimli5ad41061ec28b

KABUNE YAPILIŞI:

1 Pirinc ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır

2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz, karabiber atılır

3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parcalara ayrılır

4 Soğanlar kucuk doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır

5 Uzerine suyundan suzulmuş pirinc konur Pirincin uzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir

6 Tuz, karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp duzeltilir Uzerine porselen bir tabak kapatılır

7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirincler suyunu cekinceye kadar pişirilir

8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinc ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır

Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk goğus eti ile de yapabilirsiniz

Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 700 gram kuzu yada dana eti ( ben dana eti kullandım sizin de kullanmanızı tavsiye ederim daha lezzetli oluyor) 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 tane büyük uzunluk soğan 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kabuli Pilav nasıl yapılır Kabuli Pilav yapılışı Kabuli Pilav Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu eti 3 baş soğan 4 havuc 1 kg basmati pirinc veya uzun pirinc 250 gr kuru uzum 4 diş sarımsak 8 adet kişniş tohumu 2 kak tarcın 1 tatlı kaşığı zerdecal (hint safranı) 3 corba kaşığı tereyağı veya 12 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kabune (Etli Pilav) – Yemek Tarifi için mükemmel bir tarif sunuyoruz. Bu lezzetli yemeği yapmak için kabune pirinci, et, baharatlar ve taze sebzeler kullanın. İlk olarak etleri doğrayın ve soğanla birlikte kavurun. Sonra pilavlık pirinci yıkayın ve üzerine ekleyin. Ardından tuz, karabiber ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İftar Yemekleri Tarifleri İftar Yemekleri Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız icin Tas Kebaplı Pilav Tarifi Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinc 300 gram kuşbaşı koyun eti 1 adet soğan 12 adet domates veya yarım yemek kaşığı salca 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı yağ, Tuz, karabiber Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Deniz mahsulu paella tarifi Paella resimli tarifi Deniz mahsulu paella resimli DENİZ MAHSULLU PAELLA 14 bardak zeytinyağı 1 butun tavuk, 8 parcaya ayrılmış 2 soğan, ince kıyılmış 5 diş sarımsak, dovulmuş 2 bardak kısa taneli beyaz pirinc 12 tatlı kaşığı safran, hafifce ezilmiş 4 bardak sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt