SoruCevap
Yeni Üye
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi
KABUNE MALZEMELERİ:
2 su bardağı pir inc
400 gr koyun kuşbaşı et
5 corba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 carliston biber
Tuz, karabiber
imageskabunetarifiresimli5ad41061ec28b
KABUNE YAPILIŞI:
1 Pirinc ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır
2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz, karabiber atılır
3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parcalara ayrılır
4 Soğanlar kucuk doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır
5 Uzerine suyundan suzulmuş pirinc konur Pirincin uzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir
6 Tuz, karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp duzeltilir Uzerine porselen bir tabak kapatılır
7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirincler suyunu cekinceye kadar pişirilir
8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinc ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır
Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk goğus eti ile de yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Kabune pilavı Tarifi
KABUNE MALZEMELERİ:
2 su bardağı pir inc
400 gr koyun kuşbaşı et
5 corba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 carliston biber
Tuz, karabiber
imageskabunetarifiresimli5ad41061ec28b
KABUNE YAPILIŞI:
1 Pirinc ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır
2 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz, karabiber atılır
3 Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parcalara ayrılır
4 Soğanlar kucuk doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır
5 Uzerine suyundan suzulmuş pirinc konur Pirincin uzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir
6 Tuz, karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp duzeltilir Uzerine porselen bir tabak kapatılır
7 Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirincler suyunu cekinceye kadar pişirilir
8 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan, pirinc ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır
Not: Kabuneyi koyun eti yerine, tavuk goğus eti ile de yapabilirsiniz
Afiyet olsun