Kaburga Dolması (Mardin Usulü)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Kaburga Dolması (Mardin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Kuzu kaburga (benimki 3.5kg dı)
4 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) kg kuşbaşı
Tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı badem
Maydanoz
Kaburga için
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt

Kaburga Dolması (Mardin Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaburgamıza aldığımız kasapta bir cep açtıralım kendinizde açabilirsiniz(ben daha fazla iç pilav koymak için tamamen açtırdım sonra kenarlardan diktim)
İçini dışını iyice tuzlayıp karabiber ve yeni bahar sürdüm her tarafına 2-3 saat dinlenmeye bıraktım.
Kuşbaşı etimi suyunu saldırıp az yağda kavurdum.
Yıkadığım süzdüğüm pirinçlerimi ilave edip kavurmaya devam ettim.
Kavurma işlemi bitince tuz ve üzerine su ekledim. Bu aşamada pirinç tam pişmeyecek o yüzden suyunu az koydum.
Pişen pirinçlerime karabiber ve yenibahar ekledim.
Ardından kaburgamın içine aldığı kadar pilavı koydum ve açık kalan ağzını diktim.
Sonra kaburganın üzerine yoğurt,salça karışımını sürdüm ve kızgın yağda her tarafını mühürleyip kızarttım. Fazla gelen yağı süzdüm.
Kaburganın ortasına kadar kaynamış su ekleyip tuzunu da ilave edip orta ateşte pişmeye bıraktım yaklaşık 2-2. 5 saatte pişti servis aşamasında bademlerimi az yağda kavurdum.
İç pilava ekledim maydanozla servis ettim (eğer misafire yapacaksanız servis aşamasında kolaylık olsun diye didikleyip badem ve maydanozu ekleyebilirsiniz dilerseniz iç pilava ekleyip kaburgaya doldurabilirsiniz ben servis aşamasında yapmayı tercih ettim bademler daha çıtır olsun diye)deneyeceklere afiyet olsun.
Kaburga Dolması (Mardin Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt