Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi
imageskaburgadolmasitarifiresimli5ad428c545f49
MALZEMELER (810 Kişilik)
1 koyun kaburgası (22,5 kg)
2 corba kaşığı kuşuzumu
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
4 corba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinc
(yarım saat onceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Kaburga Dolması Tarifi
Kaburgayı keskin bir bıcakla enine doğru keserek icinde pilavın konulacağı cebi acın Kuşuzumunun sapını copunu ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri kucuk kup biciminde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 corba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı surdurun Bunun uzerine suyu suzulup iyice yıkanmış pirinc ve bir tutam tuz ilave edin 12 dakika cevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin Tadına tuzuna bakın Kuşuzumunun suyunu suzup pilavın ustune serpeleyin Kapağını kapatın Cok kısık ateşte pilav suyunu cekip goz goz olana kadar pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın icindeki cebe doldurun Pilav miktarını cok iyi ayarlayın; cok doldurursamz patlayıp pirincler tencereye sacılabilir, az doldurursanız kaburga icine su alabilir Pirinclerin dağılmaması icin cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin uzerine salca surun Kaburganın rahatca sığabileceği buyuklukte bir tencerede 1 corba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı onlu arkalı hafifce kızartın Once kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin Kapağını ortup yaklaşık 1 saat pişirin Diğer tarafını cevirin İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; cunku kullanacağınız ete gore pişirme suresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkca azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz
Kaburga Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kaburga Dolması Tarifi
imageskaburgadolmasitarifiresimli5ad428c545f49
MALZEMELER (810 Kişilik)
1 koyun kaburgası (22,5 kg)
2 corba kaşığı kuşuzumu
1 adet kuzu ciğeri
4 soğan
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
4 corba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinc
(yarım saat onceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Kaburga Dolması Tarifi
Kaburgayı keskin bir bıcakla enine doğru keserek icinde pilavın konulacağı cebi acın Kuşuzumunun sapını copunu ayıklayın Ilık suya koyup bekletin Ciğeri kucuk kup biciminde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 corba kaşığı tereyağında kavurun Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı surdurun Bunun uzerine suyu suzulup iyice yıkanmış pirinc ve bir tutam tuz ilave edin 12 dakika cevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin Tadına tuzuna bakın Kuşuzumunun suyunu suzup pilavın ustune serpeleyin Kapağını kapatın Cok kısık ateşte pilav suyunu cekip goz goz olana kadar pişirin Hazırladığınız pilavı kaburganın icindeki cebe doldurun Pilav miktarını cok iyi ayarlayın; cok doldurursamz patlayıp pirincler tencereye sacılabilir, az doldurursanız kaburga icine su alabilir Pirinclerin dağılmaması icin cebin ağzını kalın bir iplikle dikin Etin uzerine salca surun Kaburganın rahatca sığabileceği buyuklukte bir tencerede 1 corba kaşığı tereyağını eritin Kaburgayı onlu arkalı hafifce kızartın Once kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin Kapağını ortup yaklaşık 1 saat pişirin Diğer tarafını cevirin İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; cunku kullanacağınız ete gore pişirme suresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkca azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz