Kaburga Dolması Tarifi İcin Malzemeler
*3 kilogram kuzu kaburgası
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet kuru soğan
*12 (yarım) su bardağı dolmalık fıstık
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 yemek kaşığı biber salcası
*3 su bardağı pirinc
*2 tatlı kaşığı yenibahar
*2 cay kaşığı kimyon
*2 cay kaşığı kişniş
*2 cay kaşığı tarcın
*2 cay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kuş uzumu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 avuc ince doğranmış dereotu
*1 avuc ince doğranmış maydanoz
Sosu icin:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı nar ekşisi
*1 su bardağı su
Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
1
*İc pilavı hazırlamak icin pirinci derin bir kaba alın ve tuzlu ılık su ile ıslatıp en az 15 dk bekletin kuru uzumleri de bir kabın icerisine koyup ıslatın
*Bir tencereye tereyağ ekleyin kısık ateşte erimesini sağlayın
*Uzerine ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurun
*Uzerine dolmalık fıstık ince doğranmış sarımsak ekleyip karıştın
*Biber ve domates salcalarını da ekleyip, ustune bir bardağa yakın su ilave edip karışımın ozdeşleşmesini sağlayın
*Sonrasında suzup yıkadığınız pirinci ekleyin ve bir sure kavurun
*12 su bardağı su ekleyip karıştırın baharatları ve kuş uzumunu de ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
*Pilavı cok pişirmeyin Yarı pişmiş şekilde olsa yeter
*Tencerenin altını kapattıktan sonra ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu da pilava ilave edip guzelce karıştırın
*İc pilavınız hazır uzerine temiz bir bez ortun
*Kuzu kaburgasını alın, eğer kasabınız kaburganın icini doldurmanız icin bir cep hazırlamadıysa, kendiniz hazırlamak icin; oldukca keskin ve sivri uclu bir bıcakla kaburganın ust deri kısmıyla kaburga kemiklerinin olduğu kısmı birbirinden ayırmak icin bıcağınızı kaburga kemiklerine paralel tutarak ve yavaş yavaş keserek bir cep acın bu cebi elinizle genisletin
*Cebin icerine hazırladığınız ic pilavdan doldurup
*İğne iplik ile sıkıca dikin
*Hazırlayıp icini doldurduğunuz kaburga dolmasını oldukca geniş bir fırın tepsisine alın, tepsinin icerisine tepsiden taşmayacak kadar su doldurun ve tepsiyi aluminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın
*Boylece kaburga dolması su buharıyla birlikte yavaş yavaş pişmiş olacak
*Onceden ısıtılmış 225 derece fırında 2, 5 saat pişirin
*Bu sırada uzeri icin sosunu hazırlayın Bir tavada ısıttığınız zeytinyağına salcayı ve suyu ilave ederek iyice karıştırın
*Ardından bal, nar ekşisi ve toz kırmızı biberi ekleyin ve sosunuzu hazırlayın
*Yarısını kaburganın icine doldurmuş olduğunuz ic pilavın kalan yarısını yaklaşık 1, 5 su bardağı sıcak su ilavesi ile suyunu cekene kadar pişirin
*Kaburga dolmasını fırından cıkarın
*Uzerindeki folyoyu cıkarıp uzerine hazırladığınız sostan surup tekrar fırına vererek kızarmasını sağlayın Kaburga dolmamız hazırdır Yanına bol kopuklu bir ayran iyi gider afiyet olsun
*3 kilogram kuzu kaburgası
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet kuru soğan
*12 (yarım) su bardağı dolmalık fıstık
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 yemek kaşığı biber salcası
*3 su bardağı pirinc
*2 tatlı kaşığı yenibahar
*2 cay kaşığı kimyon
*2 cay kaşığı kişniş
*2 cay kaşığı tarcın
*2 cay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kuş uzumu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 avuc ince doğranmış dereotu
*1 avuc ince doğranmış maydanoz
Sosu icin:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı nar ekşisi
*1 su bardağı su
Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
1
*İc pilavı hazırlamak icin pirinci derin bir kaba alın ve tuzlu ılık su ile ıslatıp en az 15 dk bekletin kuru uzumleri de bir kabın icerisine koyup ıslatın
*Bir tencereye tereyağ ekleyin kısık ateşte erimesini sağlayın
*Uzerine ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurun
*Uzerine dolmalık fıstık ince doğranmış sarımsak ekleyip karıştın
*Biber ve domates salcalarını da ekleyip, ustune bir bardağa yakın su ilave edip karışımın ozdeşleşmesini sağlayın
*Sonrasında suzup yıkadığınız pirinci ekleyin ve bir sure kavurun
*12 su bardağı su ekleyip karıştırın baharatları ve kuş uzumunu de ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
*Pilavı cok pişirmeyin Yarı pişmiş şekilde olsa yeter
*Tencerenin altını kapattıktan sonra ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu da pilava ilave edip guzelce karıştırın
*İc pilavınız hazır uzerine temiz bir bez ortun
*Kuzu kaburgasını alın, eğer kasabınız kaburganın icini doldurmanız icin bir cep hazırlamadıysa, kendiniz hazırlamak icin; oldukca keskin ve sivri uclu bir bıcakla kaburganın ust deri kısmıyla kaburga kemiklerinin olduğu kısmı birbirinden ayırmak icin bıcağınızı kaburga kemiklerine paralel tutarak ve yavaş yavaş keserek bir cep acın bu cebi elinizle genisletin
*Cebin icerine hazırladığınız ic pilavdan doldurup
*İğne iplik ile sıkıca dikin
*Hazırlayıp icini doldurduğunuz kaburga dolmasını oldukca geniş bir fırın tepsisine alın, tepsinin icerisine tepsiden taşmayacak kadar su doldurun ve tepsiyi aluminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın
*Boylece kaburga dolması su buharıyla birlikte yavaş yavaş pişmiş olacak
*Onceden ısıtılmış 225 derece fırında 2, 5 saat pişirin
*Bu sırada uzeri icin sosunu hazırlayın Bir tavada ısıttığınız zeytinyağına salcayı ve suyu ilave ederek iyice karıştırın
*Ardından bal, nar ekşisi ve toz kırmızı biberi ekleyin ve sosunuzu hazırlayın
*Yarısını kaburganın icine doldurmuş olduğunuz ic pilavın kalan yarısını yaklaşık 1, 5 su bardağı sıcak su ilavesi ile suyunu cekene kadar pişirin
*Kaburga dolmasını fırından cıkarın
*Uzerindeki folyoyu cıkarıp uzerine hazırladığınız sostan surup tekrar fırına vererek kızarmasını sağlayın Kaburga dolmamız hazırdır Yanına bol kopuklu bir ayran iyi gider afiyet olsun