Son konular

Kaburga Tavası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kaburga Tavası Tarifi İçin Malzemeler
1-5 kg kuzu kaburga
4 adet orta boy domates
4 adet orta boy patates
3 adet yeşil biber
3 adet kırmızı tatlı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı kadar zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı karışık salça
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak

Kaburga Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kemikli etleri yıkayıp düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su doldurup tuzu ekleyelim, ocağa bırakalım düdüklü bir miktar kaynadıktan sonra altını kapatalım.
İçinde yemeği pişireceğimiz tepsiyi alalım zeytinyağı, yoğurt, salça, tuz, karabiber, ufak doğranmış sarımsak. Bunları tepside iyice harmanlayalım. Haşlanmış kemikli etleri iyice bu sosa bulayalım.
Soyulmuş yuvarlak doğranmış patates dilimlenmiş domates ve doğranmış biberleri ekleyerek hepsini bir kez daha iyice harmanlayalım.
Düdüklü tencereden 3 su bardağı kemik suyunu tepsinin her yerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında bir saat kadar pişirelim yanında pilav çorba servis edebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Kaburga Tavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt