Son konular

Kadayıf Dolma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kadayıf Dolma Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo tel kadayıf
Ceviz
Bulamak için
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Kızartmak için;
Sıvı yağı
Süslemek için
Antep fıstığı

Kadayıf Dolma Tanımı Yapılışı

Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu bir tencereye alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
2/3 damla limon sıkıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
Tel kadayıfları başka farklı hazırlıyoruz ve içlerine ceviz fındık ne varsa koyuyoruz akabinde sıkı sıkı sarıyoruz.
Sardığımız kadayıfı yumurtalı harcımıza buluyoruz ve sıkı halde sıkıyoruz kızgın yağda pişiriyoruz.
Şerbetle buluşturuyoruz şerbet ılık tatlı sıcak olucak. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller 500 gram taze kadayıf ( İnce olursa daha güzel sonuç veriyormuş ) 1 su bardağı ceviz 5 adet yumurta sarısı 1 adet vanilya Süslemek İçin Antep fıstığı Kızartmak İçin Sıvı yağ Şerbeti İçin 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 dilim limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Taş Kadayıf Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı kuru maya (10gr) 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay kaşığı tuz İçerisi için; İri dövülmüş 1 yahut 1, 5 su bardağı ceviz Kızartmak için; Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gram tepsi için: Yarım kilo yaş kadayıf 250 gram ceviz+1 çorba kaşığı şeker 200 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için: 3’5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 2 dilim limon suyu Önemli kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın koyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler 300 – 350 gram kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ 6 yemek kaşığı toz şeker Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz Üzeri için: Nar ve antep fıstığı Muhallebı̇sı̇ ı̇çı̇n: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kekli Kadayıf Tanımı İçin Gereçler 300 gram kadayıf 50 gram tereyağ 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı un 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 1 su bardağı sıvı yağ Şerbetı̇ ı̇çı̇n; 5 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker 1 dilim limon Kekli Kadayıf Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt