Kadayıf Dolma Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo tel kadayıf
Ceviz
Bulamak için
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Kızartmak için;
Sıvı yağı
Süslemek için
Antep fıstığı
Kadayıf Dolma Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu bir tencereye alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
2/3 damla limon sıkıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
Tel kadayıfları başka farklı hazırlıyoruz ve içlerine ceviz fındık ne varsa koyuyoruz akabinde sıkı sıkı sarıyoruz.
Sardığımız kadayıfı yumurtalı harcımıza buluyoruz ve sıkı halde sıkıyoruz kızgın yağda pişiriyoruz.
Şerbetle buluşturuyoruz şerbet ılık tatlı sıcak olucak. Afiyet olsun.
Yarım kilo tel kadayıf
Ceviz
Bulamak için
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Kızartmak için;
Sıvı yağı
Süslemek için
Antep fıstığı
Kadayıf Dolma Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu bir tencereye alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
2/3 damla limon sıkıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
Tel kadayıfları başka farklı hazırlıyoruz ve içlerine ceviz fındık ne varsa koyuyoruz akabinde sıkı sıkı sarıyoruz.
Sardığımız kadayıfı yumurtalı harcımıza buluyoruz ve sıkı halde sıkıyoruz kızgın yağda pişiriyoruz.
Şerbetle buluşturuyoruz şerbet ılık tatlı sıcak olucak. Afiyet olsun.