Son konular

Kadayıf Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Kadayıf için;
250 gr çiğ kadayıf
200gr tereyağı
1 su bardağı toz antep fıstığı
Yarım su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Yarım su bardağı antep fıstığı içi

Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker ve suyu alarak bir kaç damla limon damlatıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz altını kapatıp, ılımaya bırakıyoruz.
Kadayıfın hazırlanması için; tereyağı eritiyoruz ve süzgeçten geçirerek üzerindeki köpükleri alıyoruz saf tereyağı elde ediyoruz. Daha sonra yarısını tepsiye yayarak üzerine antep fıstığı içini ekliyoruz.
Daha sonra kadayıfın yarısını ekledikten sonra toz ve kırık antep fıstığını ekleyerek kadayıfın öbür yarısı ile üzerini kapatarak yeterlice bastırıyoruz.
Ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişiriyoruz sonra ikinci tepsiyi kalan tereyağı ile yağlıyoruz ve üzerine aykırı çeviriyoruz. Öbür kısmıda kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra sıcak kadayıfa ılık şerbeti döküyoruz ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt