Son konular

Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette) Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 3-3, 5 su bardağı)
İç dolgusu için;
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
İnce bir dilim limon

Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. )
Tencereye suyu, şekeri ve limonu alıp kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika da bu halde kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Tatlının hamuru için yoğurma kabına un hariç verilen gereçleri alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan hayli yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hazır olan hamurdan portakal büyüklüğü kadar bir parçayı farklı bir kaba alıyoruz.
Üzerine kavrulmuş kadayıfı, tarçını ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Böylece hem iç dolgusunu hemde dış hamurunu hazırlamış oluyoruz.
Dış kısmının hamurundan ceviz büyüklüğünde modül koparıp elimizle açıp inceltiyoruz.
İç dolgusundan da bir modül alıp ortasına yerleştirip açıklık kalmayacak formda kapatıp yuvarlıyoruz.
Pak bir cımbızla üst kısımlarına form veriyoruz.
Cımbızı hamurun üzerine enlemesine ve diklemesine olacak halde batırıp petek biçimi veriyoruz.
Hazır olan hamurları fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
Evvelce ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Tepsinin üzerine bir tepsi daha kapatıp tatlıların şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ(oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağı un (yumuşak bi hamur elde edeceğiz) Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Gereçler 11 adet baklavalık yufka 200 gr taze kadayıf 125 gr tereyağı yahut margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı kadar fıstık Ceviz içi Şerbeti için 4 su bardağı su (250ml bardakla) 3.5 su bardağı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında) 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin) Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su İnce bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf Kek için: 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı kadar un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 çay bardağı ceviz Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 1 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kadayıflı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı irmik 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf 1 su bardağı fındık 2,5 – 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt