Kadayıflı muhallebi tarifi resimli,
imageskadayiflimuhallebitarifiresimli5ad465862f1ae
Malzemeler:
* Muhallebisi icin:
* 1 litre sut
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı tozşeker
* arzuya gore aroma vermek icin vanilya veya 34 parca damla sakızı
* 1 paket kremşanti veya sut kreması
* Kadayıfı icin:
* 250gr kadayıf
* yarım veya 1 su bardağı arası orta ince cekilmiş fındık
* 23 yemek kaşığı tereyağı
* yarım su bardağı veya daha az tozşeker
Yapılışı:
1 Kadayıfı onceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parcalayıp ufalayın Alternatif olarak buyuk bir bıcakla tahta uzerinde kıyın
2 Buyuk bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar surekli karıştırarak kavurun
3 Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi donmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
4 Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
5 Tava kızgın olacağından yanmasını onlemek icin başka geniş bir celik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
6 Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel cırpıcı ile karıştırıp azar azar sut ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
7 Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 45 dakika mikserle cırpın
8 Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdortgen cam kaba once kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dokun Muhallebinin tamamını yavaşca dokup duzeltin
9 Kalan kadayıfıda uzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır ozelliğini yitirecektir
Afiyet olsun
imageskadayiflimuhallebitarifiresimli5ad465862f1ae
Malzemeler:
* Muhallebisi icin:
* 1 litre sut
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı tozşeker
* arzuya gore aroma vermek icin vanilya veya 34 parca damla sakızı
* 1 paket kremşanti veya sut kreması
* Kadayıfı icin:
* 250gr kadayıf
* yarım veya 1 su bardağı arası orta ince cekilmiş fındık
* 23 yemek kaşığı tereyağı
* yarım su bardağı veya daha az tozşeker
Yapılışı:
1 Kadayıfı onceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parcalayıp ufalayın Alternatif olarak buyuk bir bıcakla tahta uzerinde kıyın
2 Buyuk bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar surekli karıştırarak kavurun
3 Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi donmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
4 Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
5 Tava kızgın olacağından yanmasını onlemek icin başka geniş bir celik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
6 Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel cırpıcı ile karıştırıp azar azar sut ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
7 Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 45 dakika mikserle cırpın
8 Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdortgen cam kaba once kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dokun Muhallebinin tamamını yavaşca dokup duzeltin
9 Kalan kadayıfıda uzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır ozelliğini yitirecektir
Afiyet olsun