Kadayıflı Muhallebi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebisi için;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Tereyağı (1 yemek kaşığı )

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıflarımızı elimizle küçük küçük kesimler haline getirelim. ( ben makas yardımıyla ufak ufak doğradım).
Kadayıfımızı kavuracağımız tavamıza tereyağımızı koyalım, eritelim.
Üzerine kadayıflarımızı ekleyelim ve şekerimizi ilave edelim. Orta ateşte dikkatlice karıştırarak kavurmaya başlayalım.
Kadayıflarımızın rengi dönüp kızarıncaya kadar bu sürece devam edelim. Kavrulan kadayıfımıza çekilmiş ceviz içini ekleyelim. Ve soğumaya alalım.
Kadayıfımız soğurken muhallebimizi yapalım.
Muhallebimiz için tenceremize vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçlerimizi koyalım.
Koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını ek edelim.
Pişen muhallebimizi soğumaya bırakalım. Çırpma teliyle yada mikserle 3-4 dk kıvam alması için çırpabiliriz.
Ben kuplarda yapmayı tercih ettim dileğe nazaran borcamda da yapabilirsiniz.
En alta kadayıf üste muhallebi üstüne tekrar kadayıf olcak halde 2 kat çıkalım. Buzdolabında dinlenmeye alalım.
En az 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt